Jüri Liim hoiab Hirvepargi koosolekult klounid eemale

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Liim
Jüri Liim Foto: Reporter.ee

Jüri Liim korraldab pühapäeval Tallinnas Hirvepargis traditsioonilise kõnekoosoleku, millega tähistatakse ja meenutatakse 22 aasta möödumist esimesest kodanikualgatusel toimunud Hirvepargi meeleavaldusest.


Seekordse Hirvepargi ürituse korraldab Jüri Liim - mees oli lihtsalt kõige kiirem oma koosolekut registreerima. Teised pidid lihtsalt leppima faktiga, et 23. augustil on Hirvepark registreeritud, vahendas Reporter.ee.

Liim on uhke, et ta Hirvepargi enneaegselt ära napsas. Ta usub, et vastasel juhul oleks pühapäeval Hirvepargis neonatside koosolek toimunud.

Kuigi üritusel esinevad Isamaa ja Res Publica Liidu liikmed, üks Reformierakondlane ning Keskerakonda kuuluvad muusikud, lubab Liim, et Hirvepargis parteipoliitikat ei tehta. «Minu nõudmine on, et mitte ükski erakond, mitte ükski meeskonda ei promo iseennast,» sõnas Liim.

Liim lubab, et kõik mittesobiliku sümboolika, atribuutika ja parteipropaganda tegelevad isikud lüüakse Hirvepargist minema. «Tellitud on turvamehed ning politseipatrullid,» ütles Liim.

Eriti ajavad Liimi marru Saksa sõjaväes teeninud mehed, kes kannavad kommunistlikku Ida-Saksamaa aegset sõjaväevormi, millele on rinda riputatud Saksa sõjaväes saadud autasud. Ka need lubab Jüri Liim Hirvepargist minema kihutada.

«Käivad ringi nendes mundrites, pole sõjas ega kuskil käinud. Panevad veel raudristid kätte ja võtavad Eesti lipu kätte... nendest klounidest mina küll hakkan ennast vabastama ja nende tulek Hirveparki on absoluutselt keelatud. Kui tulevad - viskame välja!» kinnitas Liim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles