Samost ja Muuli kiitsid uut Vabaduse väljakut

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljak eile, mil president Toomas Hendrik Ilves andis stardi Balti keti ühisjooksule ning tegi väljakul toimunud tänavakorvpalli võistlustel osalenud meeskondadega ühispildi.
Vabaduse väljak eile, mil president Toomas Hendrik Ilves andis stardi Balti keti ühisjooksule ning tegi väljakul toimunud tänavakorvpalli võistlustel osalenud meeskondadega ühispildi. Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanikud Anvar Samost ja Kalle Muuli kiitsid Raadio2 saates «Olukorrast Riigis» hiljuti avatud Vabaduse väljakut pidades seda õnnestunud lahenduseks.

Mõlemad mehed ütlesid, et uue näo saanud väljak neile meeldib. Samost tõi välja, et väljaku väljaehitamine on mõjunud hästi ka Vabadussõja võidusamba väljapaistmisele linnaruumis.

Muuli märkis, et linnas on viimastel aastatel korda tehtud ridamisi kohti, mis linnapilti kaunistanud. Ta tõi ühe taolise näitena välja ka Harju tänavaääre, kuhu linnavõim lahti kaevatud varemete asemele pargi rajas.

«See oli seal õudus kuubis,» ütles Muuli Harju tänava äärt aastaid «kaunistanud» varemete kohta. Samuti märkis ta, et väga ilusasti on korda tehtud ka Kadrioru parki.

Samas tõi Muuli välja, et kui need asjad, mida linn ise teeb, on kenasti tehtud, siis sama ei saa öelda eraarendajate rajatud hoonete kohta.

«Need asjad, mille tegemise õigus saadakse kinkekaartidega Parbuse kabinetis, on küll ebaõnnestunud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles