Eile õhtul kustusid võidusamba tuled

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusamba avamine.
Vabadussõja võidusamba avamine. Foto: Raigo Pajula.

Vabadussõja võidusammas jäi eile õhtul mõneks minutiks pimedaks, sest garantiiremonti tegevad tšehhid lülitasid valgustuse välja.


Kaitseministeeriumi pressinõuniku Meeli Hundi sõnul teevad võidusamba rajanud Tšehhi firma Sans Souci alltöövõtjad samba juures praegu garantii- ja hooldustöid.

«Neil ilmselt ei laabu kõik asjad päris hästi ja nad proovivad valgustusega erinevaid lahendusi,» lausus Hunt. Seetõttu võib sammas ka täna ja järgnevatel päevadel mõneks ajaks valgustuseta jääda.

Samba valgustus on varem kustunud paneelide vahelt sisse imbunud niiskuse tõttu tekkinud elektrilühise tagajärjel. Tänavu suvel tuli mitu klaaspaneeli välja vahetada seetõttu, et need olid mingil seletamatul põhjusel punakaks tõmbunud.

Augustis tellis kaitseministeerium võidusamba juures enam kui 300 000 krooni eest lisatöid. Selle raha eest paigutatakse samba trepi külgedel olevate valgustite juhtpaneelid ümber maa-alusesse kilbiruumi.

Samuti valmib selle raha eest klaasist infotahvel, kus on kuues keeles lühidalt kirjas nii Vabadussõja kui võidusamba ajalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles