Langenud sõdurite kaaslased saavad Afganistanis vaba päeva

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased Afganistanis.
Eesti kaitseväelased Afganistanis. Foto: Peeter Kuimet

Afganistanis eile pärastlõunal langenud kahe Eesti sõduri väekaaslased saavad lähipäevil ühe vaba päeva, et osaleda hukkunud meeste ärasaatmisel.

Eesti kaitseväe teabeohvitser Afganistanis Tanel Rütman ütles, et täna jätkus Afganistanis teenivate Eesti sõdurite päev tavaliselt ja mingeid eriüritusi eile juhtunud traagilise sündmuse tõttu plaanis pole.

«Ei saa plaanitud tegevusi katki jätta, sest need on juba varem ette kavandatud ja see mõjutaks ka teiste tegevust,» märkis Rütman. «Teisalt on võib-olla isegi parem, kui sõdurid saavad oma igapäevase rutiiniga edasi minna ja siis on leinast ka kergem üle saada.»

Samas ütles Rütman, et kui veebel Allain Tikko juunikuus langes, siis tulid tema väekaaslased ärasaatmispäeval patrull-laagrist põhilaagrisse oma kamraadi ära saatma ning said sel moel vaba päeva.

Rütmani sõnul läheb nüüd ilmselt samamoodi, et kui lähipäevil toimub ärasaatmine, tulevad langenud sõdurite väekaaslased põhilaagrisse. Ta lisas, et eestlastele on Afganistanis kaastunnet käinud avaldamas ka teiste riikide sõdurid.

Estcoy-8 lahingpioneerid veebel Eerik Salmus (26) ja seersant Raivis Kang (26) langesid eile pärastlõunal, kui Afganistani põhiseadusliku valitsuse vastased mässulised ründasid lahingpioneeride soomukit isevalmistatud lõhkekehaga paari kilomeetri kaugusel patrullbaasist Pimon.

Eesti pioneeride allüksus puhastas teed lõhkekehadest. Veebel Salmus langes rünnakus kohe, seersant Kang sai raskelt vigastada, tema elu ei õnnestunud meedikutel päästa.

Lisaks sai rünnakus viga veel neli Eesti kaitseväelast, kuid nende vigastused pole eluohtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles