Ehitusjärelevalve tegijat süüdistatakse pistise võtmises

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine lasi oma koju viia kaupu, mille eest tegelikult tasus gümnaasium.
Naine lasi oma koju viia kaupu, mille eest tegelikult tasus gümnaasium. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kokkuleppemenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse ehitusjärelevalvega tegelevat meest pistise võtmises.

Ehitusjärelevalvet teostava ettevõtte juhatuse liiget 57-aastast Jürit süüdistatakse selles, et tehes omaniku järelevalvet Tallinnas Mustamäel asuva kortermaja renoveerimistööde üle, nõustus mees renoveerimistöid teostavalt ettevõttelt võtma pistist 213 165 krooni, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur. Väidetav pistis moodustas 10 protsenti renoveerimistööde maksumusest.

Pistist sai Jüri selle eest, et ta allkirjastaks omanikujärelevalve teostajana renoveerimistöid teinud firma ühe renoveerimistööde vastuvõtuakti.

Nimetatud maja korteriühistu ja panga vahel oli nimetatud renoveerimistööde finantseerimiseks sõlmitud laenuleping ning omanikujärelevalve teostaja allkiri vastuvõtuaktil on aluseks laenusummade väljamaksmiseks ehitustööde teostajale.

Pistise maksmise varjamiseks edastas Jüri enda ettevõtte poolt renoveerimistöid teostanud ettevõttele 2007. aasta 19. detsembril e-maili teel kaks arvet. Nimetatud arved olid fiktiivsed, kuna neil märgitud töid ei ole Jüriga seotud ja pistise võtmise süüdistuse saanud ettevõte renoveerimistöid teostanud ettevõttele kunagi osutanud.

2008. aasta 4. aprillil tasus renoveerimistöid teostanud ettevõtte projektijuht ehitusjärelevalvet teostanud ettevõttele sularahas 70 000 krooni, mille firma raamatupidaja kandis ettevõtte arveldusarvele. Pärast raha tasumist andis Jüri renoveerimistööde vastuvõtuaktile oma allkirja.

Koos Jüriga sai süüdistuse pistise võtmises juriidilise isikuna ka ettevõte, mille juhatuse liige ta oli.

Kriminaalasja menetles Põhja prefektuuri korruptsioonikuritegude talitus, uurimist juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles