Pealinna õpetajate palka ei vähendata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn lubab õpetajate palku mitte vähendada.
Tallinn lubab õpetajate palku mitte vähendada. Foto: Andrus Eesmaa.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen kohtus täna haridustöötajate esindajatega ning leppis nendega kokku, et pealinnas õpetajate palku ei vähendata.

Jäppinen märkis, et teise negatiivse riigieelarvega kärbiti tänavu 1. juulist õpetajate palga alammäärasid 4 protsenti.

«Erinevalt riigist soovime säilitada õpetajate palgamäärad senisel tasemel ning leiame, et praegusel hetkel ei ole majanduslik olukord põhjenduseks õpetajate palkade vähendamiseks,» tõdes Jäppinen. «Vastupidi, püüame leida teisi kokkuhoiuvõimalusi ning soovime majanduslikult keerulises olukorras hinnata ja tunnustada õpetajate tööd, kelle tegevus mõjutab otseselt ja oluliselt meie laste tulevikku ja haridusasutuse elu.»

Linnaeelarvest kaetakse kõigi koolieelsete lasteasutuste ja huvikoolide ning munitsipaalkutseõppeasutuse pedagoogide palgad. Põhikoolide ja gümnaasiumide osas kaetakse linnaeelarvest eeskätt nende pedagoogide palgad, kes ei ole klassiõpetaja, põhikooli aineõpetaja, gümnaasiumi aineõpetaja või parandusõppe õpetaja.

Raepressi teatel tõusis tänavu Tallinna haridustöötajate palk 4 protsenti, möödunud aastal 22 protsenti, 2007. aastal 18 protsenti ja 2006. aastal 7 protsenti.
Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele kohustub omavalitsusüksus korraldama oma vallas või linnas koolieelsete lasteasutuste, põhikoolide ja gümnaasiumide ning huvialakoolide ülalpidamist, juhul kui need on omavalitsusüksuse omanduses.

Haridustöötajatele soodne kodu

Tänasel kohtumisel Tallinna Haridustöötajate Ametiühingu Liidu, Eesti Koolijuhtide Ühenduse Tallinna piirkonna ja Tallinna Alushariduse Juhtide Ühenduse esindajatega tutvustas abilinnapea Kaia Jäppinen ka Tallinna teise elamuehitusprogrammi põhimõtteid, mille alusel saavad noored pered ja Tallinna linnale vajalikud töötajad linnalt korteri üürile taotleda.

Nii saavad linnalt soodsa hinnaga eluaset taotleda pealinna sotsiaalsfääri toimimiseks vajalikud töötajad, näiteks lasteaednikud ja õpetajad, hoolekandeasutuste töötajad, muuseumide, raamatukogude ja teatrite töötajad, õed, ämmaemandad, hooldajad ja põetajad, Tallinna linna teenindavad politseinikud, päästjad jt.

Tallinna linnavaraamet alustas täna taotluste vastuvõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles