Väidetava kaaperdaja vend: neid kasutati lihtsalt ära

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: Reuters / Scanpix

Kaubalaeva Arctic Sea ühe väidetava kaaperdaja Dmitri Bartenevi vend kahtlustab, et kõik kuus Eestist välismaale tööd otsima läinud meest, kes nüüdseks on Venemaal vahi alla võetud, on langenud poliitilise mängu ohvriks.

Aleksei Bartenev, ühe väidetava piraadi Dmitri Bartenevi vend, rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et kõik kuus meest olid vanad tuttavad, kes läksid juuli keskel koos välismaale tööle. Kes ja millist tööd meestele pakkus on Aleksei sõnul segane lugu, tema teab vaid nende endi jutu põhjal, et tegu olla mingi keskkonnaalase firmaga, teatas ERR Uudised.

«Nad sõitsid tööle, aga sattusid poliitilisse konflikti ja praegu on nad mingi poliitilise mängu ohvrid. Tähendab, keegi neile midagi lubas ja millessegi tõmbas,» rääkis Aleksei.»

Aleksei arvates tuleks väidetavate kaaperdajate üle kohut mõista Euroopa Liidus ning ta kavatseb teha kõik, mis võimalik, et nad toodaks Eestisse või siis mõnda muusse Euroopa riiki

Välisministeeriumist öeldi aga «Aktuaalsele kaamerale», et ÜRO mereõiguse konventsioon annab karistuse määramise õiguse sellele riigile, mille laev või lennuk piraadid kinni pidas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles