Kiirabi rattapatrull päästis teismelise surmast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi katsetas jalgrattapatrulli esmakordselt 2008. aastal augustis ja septembris ning testaja jooksul sai see 27 väljakutset.
Tallinna kiirabi katsetas jalgrattapatrulli esmakordselt 2008. aastal augustis ja septembris ning testaja jooksul sai see 27 väljakutset. Foto: Reporter.ee

Tallinna kiirabi rattapatrull jõudis minutiga appi ja päästis 13-aastase tütarlapse, keda tänaval tabas kliiniline surm.

Pühapäeval kell 17.40 sai Tallinna kiirabi rattapatrull väljakutse Pärnu maanteele Inglise kolledži vastas asuvasse bussipeatusse, kus 13-aastane tüdruk olevat kukkunud ja teadvusetult lamama jäänud, kirjutab Õhtuleht.

«Tütarlaps oli kliinilises surmas, ei hinganud, süda ei löönud,» kirjeldas kannatanu seisundit Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas.

Minutiga kohale jõudnud rattakiirabi alustas kohe elustamist ja peagi saabus ka kiirabi arstibrigaad, kes suutis tüdruku elustada, pani ta narkoosi alla ja viis haiglasse.

Adlase sõnul põhjustas kliinilise surma kaasasündinud südamerike, mis avaldus siis, kui tüdruk bussi peale jooksis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles