Maakoolid tõusid suurte linnade eliitkoolide kõrvale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa 1. keskkooli direktoril Õnnela Tedrekinil on põhjust rõõmustamiseks.
Loksa 1. keskkooli direktoril Õnnela Tedrekinil on põhjust rõõmustamiseks. Foto: Mihkel Maripuu

Riigieksamite tulemuste põhjal saavutas Eesti koolidest tänavu parima tulemuse Tartu Hugo Treffneri gümnaasium, ent nagu pea igal aastal, leidus ka tänavu gümnaasiumide riigieksamite pingereas mõni üllataja.

Vaata koolide 2009. aasta pingerida siit!

Koolide 2008. aasta pingerida!

Nii paigutus eliitkoolide kõrvale väike Loksa 1. keskkool, mis tõusis mullusega võrreldes üle 60 koha, kirjutab tänane Postimees.

Kui mullu tõid Loksa 1. keskkooli abituriendid riigieksamitelt keskmiselt kokku 62,5 punkti, siis tänavu tervelt 70,28, tõustes üleriigilises võrdluses 87. kohalt 20. kohale.

Suure tõusu kevadiste riigieksamite tulemuste põhjal koostatud Eesti koolide edetabelis tegid ka Märjamaa gümnaasium ja Juhan Liivi nimeline Alatskivi keskkool.

Märjamaa parandas mullusega võrreldes oma kohta kaks korda, 48ndalt 24ndaks. Alatskivi kool tegi veel suurema üleshüppe - 84. kohalt 32-le.

Tänavuses koolide pingereas leiab eesotsast teisigi, kes eelmisel õppeaastal tunamullusega võrreldes märgatavalt ettepoole nihkusid. Näiteks Kadrina keskkool vahetas 67. koha 27. vastu, Sillamäe Kannuka kool 53. koha 28. vastu. Tallinna Õismäe vene lütseumi eelmise lennu eksamitulemused andsid Eestis 24. koha, sellekevadine lend jõudis oma resultaatidega aga koguni 11. kohale. 

Koolide edetabeli esiiviisikusse jõudsid Hugo Treffneri gümnaasiumi järel Tallinna prantsuse lütseum, Tallinna reaalkool, Tallinna inglise kolledž ja Miina Härma gümnaasium.

Loksa kooli direktor Õnnela Tedrekin oli tulemusi kuuldes siiralt üllatunud, sõnades, et kool ei ole tabelikohtade nimel pingutanud. Edu võtmeks peab ta pingevaba õhkkonda.

Alatskivi keskkooli direktor Urve Lõhmus peab üheks paranenud tulemuste pandiks nõudlikkust õpilaste suhtes, mida nii mõnigi on pidanud kohati samasuguseks nagu Viiburi sõjakoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles