Enim avaldusi on antud tehnikaülikooli pääsuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli hoone
Tallinna Tehnikaülikooli hoone Foto: Liis Treimann

Tänavu esmakordselt rakendatud internetiportaali Sisseastumise Infosüsteem (SAIS) andmetel on enim avaldusi esitatud Tallinna Tehnikaülikooli, samas algab näiteks Tartu Ülikoolis avalduste vastuvõtt alles täna.

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) astumiseks oli eilseks avalduse esitanud 1974 noort. 169 avaldusega oli seal kõige popim rahvamajanduse eriala.

Tallinna Ülikooli (TLÜ) sai avaldusi esitama hakata 29. juunist ning eilseks oli kõrgkooli tahtjaid 1573. 116 avaldusega oli seal populaarseim haldusjuhtimise eriala. Järgnesid Lähis-Ida ja Aasia kultuurilugu (59 avaldust), informaatika (57 avaldust) ja ajakirjandus (56 avaldust).

Kasvab iga päevaga

TLÜ pressiesindaja Krista Männa tundis heameelt, et võrreldes nii mõnegi teise kõrgkooliga, kus praegu avalduste vastuvõtt käib, on TLÜsse esitatud iga päev üha rohkem avaldusi.

Kuigi esmakordselt saab tänavu sisseastumisavaldusi esitada ka SAISi kaudu, ei osanud Männa eile veel öelda, kui palju täpselt seda võimalust on kasutatud, sest kõrgkoolid hoiavad sisseastumisavalduste infot SAISis ning sealt detailsete andmete väljavõtmine nõuab aega.

Ta märkis siiski, et neti teel registreeruda on küll populaarne, kuid siiski laekub enamik avaldusi endiselt paberil. «Tung ülikooli on sama kui möödunud aastalgi, kuid tänu võimalusele internetis registreeruda käib inimesi vähem füüsiliselt kohal,» lisas Männa.

Internetipõhine süsteem võimaldab tudengiks pürgijatel raha kokku hoida näiteks transpordi arvel. Kokkuhoid võib kujuneda päris suureks, kui kõrgkooli astuja peab sõitma avaldust esitama näiteks teise Eestimaa otsa.

Kõrgkoolidesse astumise avaldusi saab esitada ka väljaspool Eestit viibides.

Aega veel on

TLÜsse on sisseastujatel asja 10. juulini, Eesti Maaülikooli 13. juulini, TTÜsse 19. juulini. Eesti Kunstiakadeemia ootas sisseastujatelt dokumente 1. juulini, sisseastumiseksamid on seal 10.–16. juulini.

Möödunud nädala jooksul sai viia dokumente Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustesse, kus saab omandada rakenduslikku kõrgharidust sõjaväelise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme ning pataljoni- ja brigaadistaabi nooremohvitseri oskused.

Tartu Ülikool võtab päevaõppe dokumente vastu 3.–14. juulini, kuid erinevalt teistest kõrgkoolidest olid seal enne dokumentide vastuvõtmist eksamid, mille tulemused selguvad täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles