Estonia klaver tõusis maailmas esikümnesse

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia klaverite ajalugu ulatub aastasse 1893. Juba 20. sajandi keskpaigaks saavutasid Eesti klaverimeistrid nii kõrge taseme, et Estonia helid suutsid heldima panna isegi maailma ühe suurema massimõrvari Jossif Stalini. Ta sai pärast Balti riikide annekteerimist Estonia endale sünnipäevaks.
Estonia klaverite ajalugu ulatub aastasse 1893. Juba 20. sajandi keskpaigaks saavutasid Eesti klaverimeistrid nii kõrge taseme, et Estonia helid suutsid heldima panna isegi maailma ühe suurema massimõrvari Jossif Stalini. Ta sai pärast Balti riikide annekteerimist Estonia endale sünnipäevaks. Foto: Toomas Huik

Tallinnas valmistatavad Estonia klaverid on tehniliste omaduste ja kvaliteedi poolest kerkinud maailmas esikümne piirile, teatab Ameerikas väljaantav autoriteetseim klaverite pingereastaja, Larry Fine’i «Piano Book».




Klaveritehnoloog ja -konsultant Fine paigutab oma värskes üllitises Estonia samale pulgale New Yorgis valmistatava Steinwayga. Lisaks Steinwayle ja kaheksale Saksa klaverile mahub Estoniaga samasse klassi veel vaid üks USA ja üks Jaapani päritolu klaver.



Estonia klaverivabriku omanik pianist Indrek Laul meenutas, et 16 aastat tagasi arvas Fine’i «Piano Book» Estonia madalaima kvaliteediga pillide hulka Ameerika turul. Kaheksa aastat tagasi oli Estonia 44 tiibklaveri võrdluses keskmiste seas ehk 23. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles