Savisaar tahab taastada pääste­­­­­­­­kompaniid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar: Päästekompaniide likvideerimine mõni aasta tagasi ei ole ennast õigustanud.
Edgar Savisaar: Päästekompaniide likvideerimine mõni aasta tagasi ei ole ennast õigustanud. Foto: Postimees.ee

Majandusminister Edgar Savisaar tänas valitsuse pressikonverentsil metsatulekahjude kustutajaid ja märkis samas, et päästekompaniide kaotamine ei ole ennast õigustanud.

«Ilmselt tuleb läbi vaadata küsimus päästekompaniide taastamisest, nagu nad omal ajal olid. Nende likvideerimine mõni aasta tagasi ei ole ennast õigustanud,» ütles Savisaar.

Ka Laanet poolt

Siseminister Kalle Laaneti andmetel osalesid päästekompaniid viimati metsa- ja rabapõlengute kustutamisel 2004. aastal 104 juhul. Päästekompaniidesse kuulus nende tegutsemise ajal 300 vormikandjat, kellest umbes 180 olid ajateenijad. «See näitab, et jõud, mis oli päästekompaniide näol, oli Eesti riigi jaoks väga tähtis,» möönis ka Laanet päästekompaniide vajalikkust.

Tallinna, Tartu ja Jõhvi päästekompaniid likvideeriti mullu, sest nad ei mahtunud kaitseministeeriumi ja kaitsejõudude peastaabi hinnangul sõjaliste riigikaitsekulutuste alla.

Kaitseminister vastu

Kaitseminister Jürgen Ligi peab aga oma valitsuskolleegide ideed halvaks mõtteks. Ligi teatas BNSile, et ajateenistuse eesmärk on sõjaline väljaõpe ning ainult osalemist riigikaitses saab nõuda kelleltki ilma kompensatsioonita. Ligi sõnul ei saa kaitsekulude taha peita selliseid tsiviilkulusid.

«Hädaolukordades on sajad kaitseväelased alati abiks käinud ja käivad ka praegu. Aga see ei saa olla meie püsiv tegevus, vaid on siseministeeriumi töö,» lausus Ligi.

Metsapõlengute kustutustöödel on praegu abiks üle saja kaitseväelase, kokku on tänavu abiks olnud üle 700 kaitseväelase. (PM Online/BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles