Viimsi uus kooli- ja lasteaiahoone sai kasutusloa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooli koridor.
Kooli koridor. Foto: Viimsi vallavalitsus.

Viimsis Haabneeme alevikus sai valmis valla uusim õppe- ja lasteaiahoone, kus alustab järgmisel nädalal õppetööd 290 õpilast ja 144 lasteaialast.


Viimsi valla noorsoo- ja haridustöö koordinaatori Katrin Markii sõnul vähendatakse uue koolihoone avamisega Viimsi keskkooli töökoormust, mis on tänu valla lasterohkusele pidevalt kasvanud. «Kui mujal Eestis ollakse hädas sellega, et laste arv väheneb ning koolimaju tuleb hakata sulgema, siis Viimsi vallas on olukord vastupidine. Kui eelmisel aastal läks Viimsi keskkooli esimesse klassi 154 õpilast, siis sel aastal alustab samas õppeasutuses kooliteed juba 170 õpilast. Sellel õppeaastal jätkavad 290 2.-3. klasside õpilast oma kooliteed vastvalminud koolihoones,» rääkis Markii.

Uus koolimaja on kolmekorruseline ja selles on 14 koduklassi ning eraldi muusika-, kunsti- ja arvutiklassid. «Koolis on ka oma aula, söökla, raamatukogu ja pikapäevarühma ruumid ning logopeedi ja kooliõe kabinetid. Maja planeerimisel on arvestatud ka liikumispuudega inimestega, seetõttu on hoones lift ja ratastooliga liikumiseks vajalikud kaldteed,» selgitas Viimsi vallavanem Haldo Oravas.

Lasteaias on ruumi kuuele lasterühmale. Igasse lasteaia rühma on iseseisev sissepääs hoone lõunaküljelt avara tuulekoja kaudu, mis on varustatud kuivatuskappide, jalatsipesuvannide ja wc-ga. Igal rühmal on oma riietusruum, mänguruum, magamisruum, WCd ja abiruum. Ligi 6200 ruutmeetri suuruse netopinnaga lasteaed-algkooli projekti autor on Arhitektibüroo Emil Urbel OÜ arhitekt Indrek Erm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles