Venekeelset vestlussaadet juhib uuest hooajast Andrei Titov

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate päis.
Saate päis. Foto: Prjamaja retš

Integratsiooni Sihtasutuse finantseeritav venekeelne vestlussaade «Prjamaja retš” (Otsene kõne) on telekanali PBK eetris alates 30. augustist pühapäeviti kell 16, saadet juhib uus saatejuht Andrei Titov.

Tänu uuele saatejuhile hakkab saade «Prjamaja retš» olema palju dünaamilisem ja kompromissitum. «Me hakkame küsima ebamugavaid küsimusi ja kindlasti saame nendele ka vastuseid,» arvas saate produtsent Dmitri Mihhailov.

12-aastase ajakirjanikukogemusega Andrei Titov tunnistas, et otsus võtta vastu saate juhtimine Vitali Belobrovsevi käest ei olnudki raske.

«Käesolev projekt on minu jaoks uus ja huvitav kogemus,» ütles Titov.

«Ma soovin tõesti muuta selle saate veelgi huvitavamalt intrigeerivaks. Ühelt poolt võib tunduda, et kui stuudios on huvitavad inimesed ja arutelu tekib juba iseenesest, siis saatejuhist eriti midagi ei sõltu. Tõesti, tegemist ei ole autorisaatega. Samas aga on vajalik inimene, kes suudab esile tuua mitte ainult seda, mida külalised tahtsid öelda stuudiosse tulles, vaid pigem aidata kaasa, rõhutades seda, mis ilmneb diskussiooni käigus,» rääkis Titov.

«Mulle isiklikult pakub huvi uue keeleseaduse vastuvõtmise teema. Loodan väga, et saame seda teemat arutada lähisaadetes, kuigi mitte ainult meil on hulk nn «igavesti rohelisi teemasid», millest võib rääkida täna, homme, viie aasta pärast, võttes arvesse ainult muutusi kontekstis,» sõnas ta.

Uue hooaja saadet hakatakse kordama kohalikus Eesti kanalis Orsent teisipäeviti algusega kell 21.15. Lisaks on saade palju kättesaadavam väljaspool eetrit. Tänu internetile on saatel olemas oma twitter – PrjamajaRechTV ning uudislist, millega saab liituda kirjutades
aadressile prjamajarech@gmail.com.

Andrei Titov on varem olnud MK Estonia peatoimetaja asetäitja (2008), Tallinna Ülikooli õppejõud (2004) ning Orsent TV saatejuht (1997).

Ta töötas Raadio 4 toimetajana, tegi kaastööd raadiole «Svoboda», BBC venekeelsele toimetusele ja Läti televisioonile

Telesaade «Prjamaja retš» («Прямая речь») on loodud Euroopa Integratsiooni Fondi, Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fondi, kultuuriministeeriumi ja Integratsiooni Sihtasutuse toetusel. EMORi andmetel vaatas 2009. aastal iga saadet kuni 32 000 vaatajat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles