Savisaared saatsid tütre Prantsusmaale õppima

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosina Savisaar lõpetas kolm aastat tagasi Vanalinna Hariduskolleegiumi.
Rosina Savisaar lõpetas kolm aastat tagasi Vanalinna Hariduskolleegiumi. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja Euroopa Parlamendi saadiku Vilja Savisaare tütar Rosina lõpetas tänavu kevadel Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi hõbemedaliga ning jätkab õpinguid Prantsusmaal.


Rosina vanemad kinnitasid Õhtulehele, et tütar hakkab septembrist Prantsusmaal Nancy linna II ülikoolis õppima üldkeeleteadust.

«Ta sõitis juba 20. augustil Prantsusmaale ning tuleb tagasi koju alles jõuludeks,» ütles Edgar Savisaar.

«Õppimine toimub loomulikult prantsuse keeles,» rääkis Vilja Savisaar ning isa lisas, et nii prantsuse kui ka inglise keel on tütrel juba gümnaasiumi ajast hästi käes.

Riigi tipp-poliitikute tütardest asuvad sügisest kõrgharidust omandama veel haridusminister Tõnis Lukase tütar Triinu ja kultuuriminister Laine Jänese tütar Liine, kes mõlemad eelistasid Tartu Ülikooli.

Kevadel Hugo Treffneri gümnaasiumi lõpetanud Triinu Lukas otsustas riigiteaduste kasuks, tema kooliõde Liine Jänes valis aga ajakirjanduse ja suhtekorralduse eriala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles