Inspektorid võtsid röövpüüdjad fototõendite abil vahele

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövpüügivahendid
Röövpüügivahendid Foto: EGERT KAMENIK/PM/SCANPIX BALTICS

Alates 9. augustist Sõrves Sääre lahes paari nädala jooksul kala lubadeta püüdnud kaks saarlast ei osanud kuidagi kahtlustada, et nende tegevus fotodele jäädvustatakse ning seaduserikkumine selle põhjal tõendatud saab.


«Eks meile ikka antakse röövpüügist teada, kuid nii hästi tõendatud vihjed on haruldased,» ütles Oma Saarele keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhtivinspektor juhataja kohustes Anneli Kirs.

Üleeilseks jõudis keskkonnainspektsioon kahe Saaremaa mehe salapüügi osas algatatud väärteomenetlusega ühele poole ja määras kummalegi 3000 krooni trahvi.

Ilma ühegi kalapüügiõigust tõendava paberita alustasid mehed oma kummipaadiga Sääre lahes paarismõrdadega kalapüüki 9. augustil ja vahele võeti nad eelmisel nädalal.

Inspektorid korjasid püügivahendid välja ja võtsid mehed kinni vahetult pärast seda, kui nad rüsasid leidmata oma kummipaadi Mazda-maasturi kasti tõstsid ja lahkuma asutasid. Kalu ei leidnud keskkonnainspektorid mõrdadest rohkem kui ühe surnud angerja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles