Tallinna tudengid tahavad õigust vabas õhus juua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna üliõpilaste logo.
Tallinna üliõpilaste logo. Foto: TÜÜL

Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaua (TÜÜL) sügisesteks kohalike omavalitsuste valimisteks vastuvõetud platvormis «Tallinn tarkade inimeste linnaks!» sisaldub muu hulgas ettepanek lubada alkoholi tarbimist avalikus kohas.


«Tudengite arvates tuleks luua Niguliste mäel võimalus kuni kuue mahuprotsendiliste alkohoolsete jookide tarbimiseks ning toetada elamiskõlbmatus olukorras olevate üliõpilaselamute renoveerimist, võttes prioriteediks Tallinna Tehnikakõrgkooli üliõpilaselamu,» ütles TÜÜLi juhatuse esimees Getter Tiirik.

Lisaks soovivad tudengid, et kõrgkoolide juurde rajataks süsteemne jalgratta- ja kergliiklusteede võrgustik ning loodaks majandusraskustes olevatele tudengitele õppetoetuste fond.

«2/3 Eesti tudengitest elab, õpib ning töötab Tallinnas, mistõttu on oluline, et linnal oleks selge siht ja suund, kuidas pakkuda tudengitele väärt elukeskkonda ning soodustada Tallinna õppima tulekut,» sõnas Tiirik.

Tudengite platvorm on kindlasti abiks kõikidele kandidaatidele, kes on valmis valituks osutumisel asuma tegema sisulist tööd, lisas ta.

TÜÜL on loodud 2006. aastal eesmärgiga kaitsta Tallinna üliõpilaste hariduslikke, kultuurilisi, majanduslikke ja sotsiaalseid huvisid ning esindada neid linna piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles