Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Suitsuvaba kalarestoran üllatab

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalarestoran Fish & Wine püüab pilku suurlinliku sisekujundusega.
Kalarestoran Fish & Wine püüab pilku suurlinliku sisekujundusega. Foto: Mihkel Maripuu

Mereäärse linna kohta on Tallinnas uskumatult vähe kalarestorane. Südalinnas, Sakala tänaval avati suve hakul Fish & Wine, mille nimi reedab juba ise menüüs pakutava.

Avar ja suurlinliku sisekujundusega nurgapealne söögikoht jaguneb kaheks eraldi osaks. Sohvade ja väikeste lauakestega pisem ruum mõjub kui omamoodi sakstekamber, Muusikaakadeemia poole jääb avar baariosa. Seal on lauad vastu letti ja baarilett hoopis akna all, kust hea möödujaid silmitseda. Mõnikord on ju mõnus lihtsalt istuda, midagi head süüa ja juttu puhuda, ning just selleks sobib see koht suurepäraselt.

Pole suitsuhaisu

Vähetähtis pole ka see, et koht on suitsuvaba. Seal viibides tõmbad tahtmatult võrdlusjooni ühe teise Tallinna kesklinna väga popi ja kiidetud söögikohaga, kus toit on küll maitsev, ruum aga nii täis suitsetatud, et häirib isegi suitsetajaid endid.

Fish & Wine suutis üllatada mitme asjaga. Näiteks kui tellitu lauda toodi, tekkis alguses tunne, et sellest küll kõhtu täis ei saa. Korra käis peast läbi isegi mõte, et peab menüü tagasi küsima ja midagi juurde tellima. Aga sööma hakates selgus, et kahtlus oli asjatu, sest kõhu sai täis küll ja tellitud magustoitu oli isegi kahele sööjale pisut liiast.

Järgmise meeldiva üllatuse osaliseks saime siis, kui pärast tellimuse vastuvõtmist toodi lauda vaagen röstitud sepiku ja väga hea toorjuustuvahuga ning jäävesi kurgiviiludega. Jäine kurgivesi nägi kena välja ja maitses hästi.

Menüüs kirjas olnud salatitest langetasime valiku rucola salati kasuks (70 kr), mis koos punaste päikesekuivatatud tomatite, mozzarella juustu, roheliste hernevõrsete ja ürdikastmega hellitas nii silma kui ka kõhtu. Päevapraadidest sai seekord proovitud võikala ratatouille`d (60 kr), mis oli meeldivalt mahlane ja supermaitsev.

Teise põhiroana tellitud tsaari tatrajahupliinid suitsutatud lõhefilee, punase kalamarja, murulaugu ja jõevähisaba tartariga (115 kr) valmistasid aga pisikese pettumuse. Esiteks oli pliine nii suure hulga lisandite kohta vähe ja teiseks toodi need lauda jahtununa. Taina tegemisel või küpsetamisel oli vist ka midagi valesti läinud, igatahes olid pliinid seest nätsked.

Meeldiv teenindus

Ainult kiidusõnu saab aga öelda lisandite kohta – väga hea lõhefilee, punane kalamari oma tuntud headuses ning kõige krooniks hõrk jõevähisaba tartar. Meeldivalt üllatas ka tellitud magustoit – mandliküpsised ehk cantuccini’d dessertveiniga (65 kr) –, mis maitses ka sellele külastajale, kes küpsiseid muidu ei armasta.

Teeninduski oli Fish & Wine’is meeldiv – igati viisakas, tähelepanelik, sõbralik ja ka suhteliselt kiire. Vaid tellimuse vastuvõtmiseks kulus ehk pisut liiga palju aega. Nagu mõne teise uue söögikoha puhul, tuleb siingi pärast esmakülastust loota, et nii tegijate kui ka teenindajate ind ei rauge ning tase ei lange, sest tahaks teinegi kord nii meeldivalt einestada.

Valik menüüst

• Juustuplatter (lehmapiimajuust, kitsepiimajuust, lambapiimajuust, suitsumozzarella), oliivid, krõbedad kõrsikud, marmelaad – 120 kr

• Nikolai lõherull täidetud riisi ja punase kalamarjaga – 75 kr

• Angerjasalat rucola salati, peedilehtede, hernevõrsete ja valge veini-ürdikastmega – 75 kr

• Uhhaa koha, ahvena ja porgandiga – 65 kr

• Käsitsi valmistatud majapelmeenid lõhe-mousse, punase kalamarja ja hapukoorega – 110 kr

• Kodujuustukook valge šokolaadiga 65 kr

Fish & Wine Tallinnas Sakala 20, avatud T-N 8-23, R-L 11-23.

Kommentaarid
Tagasi üles