Vandaalid ründasid kaheksandat korda Lurichi kuju

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita teel olevat A. Adamsoni mälestusmärki Georg Lurichile on korduvalt varem rünnatud.
Pirita teel olevat A. Adamsoni mälestusmärki Georg Lurichile on korduvalt varem rünnatud. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Pirita linnaosas asuv Georg Lurichi kuju jäi hoolimata veel tabamata rammumehe-kunstihuvilise maadlusvõtetest oma kohale püsima.

Korduvalt vandaalide käe läbi kahjustada saanud Georg Lurichi kuju murti taas oma aluselt lahti. Kurjategijal ei õnnestunud kuju siiski kaasa viia ning see jäi sündmuskohale maha.

Pirita teel asuv Amandus Adamsoni loodud Georg Lurichi kuju langes vandaalide ohvriks juba kaheksandat korda, mis teeb sellest kõige enam varastada üritatud mälestusmärgi Tallinnas, teatas Pirita linnaosavalitsus.

Eelmisel korral üritati kuju kaasa viia selle aasta aprillis, kuid tänu tähelepanelikele kodanikele ei õnnestunud varastel ka toona Lurichi kuju minema toimetada.

Linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et endiselt leidub inimesi, kes püüavad pronksi valatud maadluslegendiga rammu katsuda.

«Soovitaksin soojalt sellistel mehepoegadel oma energiat kasulikumalt rakendada – ehk leiaks neile ka linnaosas mõne koha, kus saaks oma pingeid näiteks labida abil maandada.»

Linnaosa vanem on aga sel korral lootusrikkas, et rammumehest vandaal ka tabatakse: «Politsei käis kohal ning võimalik on, et tänu turvakaamera salvestisele saadakse rüüstaja ka kätte. Samuti oli abi pärast aprillikuus toimunud intsidenti paigaldatud lisa turvaabinõudest, mis välistasid selle, et kuju oleks minema veetud,» lausus Terik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles