Langenud allohvitsere mälestas Afganistanis üle 1000 sõjaväelase

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebel Eerik Salmus (vasakpoolsel pildil) ja seersant Raivis Kang Afganistanis.
Veebel Eerik Salmus (vasakpoolsel pildil) ja seersant Raivis Kang Afganistanis. Foto: Kaitsevägi

Üle 1000 Eesti, Suurbritannia, Taani ja Ameerika Ühendriikide sõjaväelase mälestas eile õhtul Afganistanis Camp Bastionis mälestusteenistusel langenud veebel Eerik Salmust ja seersant Raivis Kangi.

«Eerik Salmus ja Raivis Kang olid vaprad ja usaldusväärsed võitlejad, alati lojaalsed oma kaaslastele, laitmatud professionaalid, suurepärased inimesed,» ütles mälestusteenistusel Eesti kontingendi ülem major Janno Märk. «Me langetame leinas pea ja tunneme kaasa langenute lähedastele nende kaotusvalus,» vahendas tema sõnu Kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

„«Veebel Salmus oli pühendunud professionaal, lahingpioneer, kelle järel igaüks võis julgelt liikuda, teades, et rada on puhas. Seersant Kang oli kogenud võitleja, kes ei löönud kunagi kartma, kui oli vaja kontrollida ohtlikke kohti või tule all läbipääse teha. Teie kogemused ja teadmised on säästnud paljusid kamraade. Jääme mõtetes alati teie ja teie lähedastega,»“ ütles Eesti jalaväekompanii Estcoy-8 ülem major Tarvo Luga.

Camp Bastioni mälestusteenistusel teenis Eesti kontingendi kaplan kapten Andrei Sõtšov.

Mälestustseremoonia viidi eile õhtul läbi ka Lashkar Gah's, kus asub Helmandi väekoondise (Task Force Helmand) peakorter.

Praegu teenivad Eestist Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis jalaväekompaniid Estcoy-8 ja Estcoy-E, logistiline toetuselement NSE-7, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid. Estcoy-8 teenib rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude koosseisus Suurbritannia ning Estcoy-E Ameerika Ühendriikide merejalaväelaste koosseisus.

Kaitsevägi osaleb Afganistanis NATO juhitud sõjalisel operatsioonil alates 2003. aastast. Hetkel teenib Afganistanis 289 Eesti kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles