Ida-Viru endist keskkonnajuhti ähvardab tingimisi vangistus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Antti Aitsen nõudis täna Viru maakohtus Ida-Virumaa keskkonnateenistuse endisele juhatajale Agu Värimäele (59) pistise nõudmise eest tingimisi vanglakaristust.

Värimäe kaitsja vandeadvokaat Aadu Luberg seevastu leidis, et tema kaitsealune tuleks õigeks mõista, vahendas ERR Uudised.

Prokurör nõudis Värimäe karistamist tingimisi üheksa kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Advokaat märkis, et Värimäe tegevuses puudus kuriteokoosseis, mistõttu ta tuleb pistise nõudmise süüdistuses õigeks mõista.

Kuna kohus uuendas kolmapäeval Värimäe süüasjas kohtulikku uurimist, siis peeti neljapäeval kohtuvaidlus uuesti. Kohus teeb otsuse resolutiivosa teatavaks 4. septembril, ütles maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen.

Süüdistuse järgi nõudis Värimäe keskkonnateenistuse juhina mullu jaanuaris Ida-Virumaal Toila vallas ühe kinnistu omanikult selle kinnistule jääva teealuse maa müüki, et saaks seda liita oma hõimlasele kuuluva kinnistuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles