Sügis toob ETVsse presidendivalimised, kodumaise krimidraama ja vallaelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Soomets ja Karol Kuntsel hakkavad Eesti Televisioonis juhtima tunniajast lasteprogrammi «Lasteekraan». Neid abistab käpiknukk Tuusti (mängib Margus Tabor).
Maria Soomets ja Karol Kuntsel hakkavad Eesti Televisioonis juhtima tunniajast lasteprogrammi «Lasteekraan». Neid abistab käpiknukk Tuusti (mängib Margus Tabor). Foto: ETV

Algaval sügishooajal panustab rahvustelevisioon lastesaadetele, annab «Terevisioonist» tuntud Anu Välbale ja Marko Reikopile oma saate ning valmistub presidendivalimisteks.

Juba 1. septembrist naaseb laste rõõmuks ETVsse vana hea tuttav «Lasteekraan». Iga päev kell 17 algavas tunniajases saates on kõik vaatajad oodatud Toomase ehk Tomi (Karol Kuntsel) juurde, kes on end sisse seadnud ühes toredas pööningukambris.

Lisaks multifilmidele ja lastesaadetele saab saatetunnis aega veeta lugemise, meisterdamise ja laulmisega. Esimeses saates algab näiteks Muumioru lugude sari. Tomil on külas ka sõbrad Anni (Maria Soomets) ja Tuusti (Margus Tabor).

Alates septembri lõpust tervitab televaatajaid tuntud teletandem Anu Välba – Marko Reikop, kelle uus ühine saade kannab nime «Paar». Vaatajateni tuuakse palju huvitavaid teemasid, milles saab iga soovija ka ise kaasa rääkida. Saade hakkab eetris olema neljapäevaõhtuti.

Innovaatilised vallad

Regionaalne innovatsioonisaade «Kas me sellist Eestit tahtsimegi» viib vaataja valdadesse ning tutvustab elu ja ettevõtlusvõimalusi 40 Eesti vallas ning tõstab esile sealseid innovaatilisi ideid. 5. septembril algavat saadet juhib Marika Kaasik.

Pilgu teadussaavutustele heidab ka uus saatesari «Bionina», mis näitab kodumaiste teadlaste töö huvitavamat külge. Muu hulgas otsitakse vastuseid näiteks sellele, kas lehmapiimast saab teha südamehaigusi ravivat vahukoort või kuidas on seotud uni ja liiklusõnnetused. Saade algab 8. septembril.

Päevakajasaadetest jõuab ekraanile uus 16-osaline sari «Kümme otsustavat aastat», mis jutustab kommunistide võimumonopoli murdnud sündmustest Poolas, Balti riikides, Ida-Euroopas ja NSV Liidus. Autor ja saatejuht Juhan Aare. Saade on eetris pühapäeviti alates 3. septembrist.

Algaval sügishooajal pakub ETV üht-teist ka krimihuvilistele. Uues kodumaises krimidraamas «Ohtlik lend» asuvad kuritegevusega võitlema Marko Matvere ja Elisabeth Tamm.

«Nad on kompromissitud, äärmuslikud, julged ja leidlikud, nad lähevad alati lõpuni,» lubab uue seriaali tutvustus. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ullman, režissöör on Ain Prosa. «Ohtlik lend» on alates septembri lõpust eetris pühapäeviti.

Saatekavva lisandub ka uus meelelahutuslik spordimälumäng «Lõpp mäng!», kus omavahel hakkavad rinda pistma Eesti tippsportlased. Saatesse kaasatakse ka televaatajad, kes saavad vastata iga saate lõpus esitatavale küsimusele.

Priipääse Lausanne'i

Auhindade hulka kuulub muu hulgas pilet jalgpalli EMi valikmängule Eesti ja Inglismaa, Eesti ja Venemaa või Eesti ja Horvaatia vahel. Peavõiduna saadab Eesti Olümpiakomitee ühe õnneliku Rahvusvahelise Olümpiakomitee peakorterisse Lausanne’i. Saadet juhib Marko Kaljuveer, see algab septembri teisel poolel ja on ekraanil laupäeviti.

Oktoobrist alustab uut hooaega ka populaarne laste laulukonkurss «Laulukarussell».

Presidendivalimised ETVs

• 27. augustil alustab ETV presidendivalimiste debatiga. Saatejuht Andres Kuuse juhtimisel on stuudios riigikogus kandideerivad presidendikandidaadid. Järgmisel päeval on eetris otseülekanne presidendivalimiste esimesest voorust riigikogus.

• 29. augustil on eetris otseülekanne presidendivalimiste teisest ja kolmandast voorust. Mõlemal päeval juhib ülekandeid Aarne Rannamäe.

• 20. septembril on ETV stuudios külas parlamendierakondade esimehed.

• 22. septembril on taas käes debati aeg. Stuudios on valimiskogus kandideerivad presidendikandidaadid.

• 23. septembril on eetris otseülekanne valimiskogust Estonia kontserdisaalis. Saatejuht on Aarne Rannamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles