Loomaaia sünnipäeval käis üle 13 000 inimese

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed Tallinna loomaaia 70. sünnipäeval.
Lapsed Tallinna loomaaia 70. sünnipäeval. Foto: Mihkel Maripuu

Heinakuu viimane täisnädal on olnud loomaaias suuresti seotud teisipäevase juubeliga. Ilm oli ilus ja ühtekokku käis sel päeval 13 203 külastajat.


Loomaaia juhtkond tänab abiks olnud partnereid ja kõiki neid, kes kollektiivi sünnipäeva puhul hea sõnaga meeles pidasid!

Tallinna loomaaia staažikamaid töötajaid ja neidki, kes nüüdseks juba pensionipõlve peavad, rõõmustas eriti sündmus, millega märgiti ära paik Kadriorus Lasnamäe veerul, kus loomaaed tegutses esimesed 44 aastat (1939-1983).

Loomad ei lasknud end inimeste melust eriti häirida. Esimeses zoo-osakonnas alustasid Aasia lõvid taas pulmadega (loodetavasti jõuab see millalgi ka oodatud finaalini) ning teises zoo-osakonnas alustasid argusfaasanid korduskurna munemist. Valgetupsmarmosetid kolisid troopikamajast paksunahaliste majja.

Loodushariduse ja avalike suhete teenistuse tegemistesse mahtusid sel nädalal veel mittekoosseisuliste giidide atesteerimine, samuti osaleti Saaremaa koolides loodusaineid õpetavate õpetajate koolituses.

Septembrist alates läheb loomaaed üle sügisrežiimile, mil külastamisaeg on kaks tundi lühem. Kassad on avatud kuni kella viieni pärast lõunat. Homme ja ülehomme on sel aastal viimast korda avatud ka lasteloomaaed.

Järgmisel nädalal on viimane võimalus külastada Kadriorus Kastellaanimaja galeriis olevat näitust, kus on väljas loomaaias aastail 1998-2006 toimunud Läänemere maade animalistliku skulptuuri festivalide käigus valminud pronkstaiesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles