Avati Keila rulluisurada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulluisuraja avamine.
Rulluisuraja avamine. Foto: Keila linnavalitsus.

Täna avati ametlikult Keilasse, endisele tankipolügonile rajatud rulluisurada, mis on mõeldud rulluisutajatele, rullsuusatajatele ja ka ratastoolis


sportijatele.

Raja avamisel läbisid nende alade Eesti parimad sportlased läbisid uue uue raja stardi-finišijoonele tõmmatud lindi, mida hoidsid proua Evelin Ilves, Norra Kuningriigi suursaatokonna ajutine asjur Ingrid Susanne Farner ja Keila linnapea Tanel Mõistus, vahendas Keila linnavalitsuse pressiesindaja.

Avavõistluse osalustasu, üle 4000 krooni antakse kõik Keila SOS Lastekülale spordivarustuse soetamiseks.

Avamisele eelnesid rulluisutajate võistlused ja järgnesid rullsuusatajate võistlused. Eliitklassides osalesid Eesti parimad sõitjad. Rullsuusatajate seas võitis Adrus Veerpalu Jaak Mae ja Vahur Teppani ees. Rulluisutajatest olid parimad Eerik Idarand, Danila Ruusu ja Jaanus Ritson.

Evelin Ilves oli käinud rada proovimas juba ehitustööde ajal ja kiitis selle heaks. Tippsportlaste arvates on tegemist hea treeningrajaga, kuid tippvõistluste jaoks võib ta osutuda veidi kergeks. Harrastajate jaoks on erineva tasemega ringid suurepärased, kinnitasid Andrus Veerpalu ja Jaak Mae.

Veel kümmekond aastat tagasi laius praeguse suusastaadioni alal omavoliline prügilade. Aastatega on suusahuvilistest vabatahtlikud linna abiga piirkonna puhastanud ja rajanud sihtidele suusarajad, mida on uute asfaltteede planeerimisel osaliselt kasutatud. Pikim ring on 2,5 km pikkune ja kolme meetri laiune. 1,7 kilomeetrine ring kulgeb mööda olemasolevat kuue meetri laiust valgustatud suusarada. Märkimisväärsete tõusude ja langusteta poole kilomeetrine pikkune ring kulgeb ümber vastrajatud jalgpallistaadioni, sobides algajatele ja ratastoolis sõitjatele.

Kokku on Keila terviseradade alale suvega ehitatud 3,4 kilomeetrit asfaltteid. Rajati ka 485 meetri pikkune juurdepääsutee ning asfalteeritud suusastaadioni ala.

Projekti kogumaksumus oli ligi 3,5 miljonit krooni, millest rulluisutajatele ja jalgratturitele sobivate teede osa moodustab 2,27 miljonit. Projekti rahastatakse Norra finantsmehhanismist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles