Tornimäe kaksiktorn hõivas koha Tallinna kilukarbivaates

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Kuigi Tallinna kesklinna kõrgeima hoone valmimiseni jääb veel mõni kuu, siis suurem osa büroodest-korteritest on juba omanikud või rentnikud leidnud.

EKE Investi juhataja Rein Tiik kinnitas, et kaksiktornid on visuaalse ehituskõrguse saavutanud.

«Lepingute järgi peaks kaks kolmandikku kompleksist minema selle aasta lõpus käiku ja üks kolmandik järgmise aasta kevadel,» lausus Tiik. Veel tänavu valmivasse ossa tulevad bürood ja korterid. Viimasesse kolmandikku asub aga järgmisel aastal üleilmne hotellikett Swisshotell.

Tiik märkis, et suurem osa büroopindadest on omale rentniku juba leidnud. Tiigi sõnul rentis firma hoones pinda hinnaga 230-240 krooni ruutmeetri eest kuus. «Valdavalt on kõik välja renditud, paar vaba bürood on veel,» lausus Tiik. Väga väikesi firmasid sinna ei tule, kõige väiksem büroo on 377 ruutu ning seal on Tiiki sõnul notarid, advokaadibürood ja mitmed muud tegijad.

Neli korterit omanikuta

Tema sõnul pole põhjust arvata, et hoonesse tulev hotell keskendub vaid ärimeeste majutamisele. «Tänapäeval hotellid väga spetsiifiliselt kliendi järgi ei liigitu,» märkis Tiik. «Swisshotell tegutseb üle maailma ja neis peatuvad nii turistid kui ka ärimehed.»

Samas Tornimäe kaksiktorni vahetus läheduses tegutseva hotelli Radisson SAS juht Sam Holmberg ennustas juba selle aasta kevadel, et uude kõrghoonesse tulev hotell pingestab kõvasti konkurentsi Tallinna hotelliturul. Tiik lausus, et kõrghoone kortereist on müümata veel neli.

Nende hind on suurusjärgus neli miljonit krooni tükk. Kaksiktorn, mille üks osa läheb kasutusele hotellina, teine eluruumidena, on Tallinna kõrgeim elamu ja üks kõrgemaid hooneid, ulatudes nii üle SEB Ühispanga maja kui ka Radisson SAS hotelli.

123,7 meetri kõrgusele Oleviste kirikule jääb uus hotell oma 117 meetriga alla vaid 6,7 meetri võrra. Elamutorn on paar sentimeetrit lühem. Elamuosasse tuleb kokku 180 korterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles