Jäppinen tõrjub kriitikat lasteaedade eelarve vähendamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Jäppinen..
Kaia Jäppinen.. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on opositsioon seadnud kahetsusväärselt kõige pisemad, nende vanemad ja lasteaiaõpetajad teenimatult oma valimisvankri ette, külvates enne kooliaasta algust üksnes alusetult paanikat.

«Mis puudutab Tallinna järgmise aasta eelarvet ning konkreetseid eelarvenumbreid lasteaedadele eeloleval aastal, siis praegu numbritega spekuleerimine on äärmiselt vastutustundetu ja populistlik,» ütles Jäppinen.

Tema sõnul käib praegu alles linna 2010. aasta eelarve projekti koostamine linna ametiasutustes, eelarve projekti menetlemine linnavalitsuses ning eelnõu koostamine ja seejärel menetlemine linnavolikogus seisab alles ees sügis-talvisel perioodil, selgitas ta.

«Kinnitan ikka ja jälle - Tallinna lapsevanemad ja koolieelsete laseasutuste juhid-õpetajad ei pea muretsema lasteaia teenuse kvaliteedi või mahu pärast täna ega tulevikus - lasteaiad jäävad avatuks ning lasteaiaõpetajatele ja abiõpetajatele on kindlustatud ning tagatud kindel töökoht ja palk,» teatas Jäppinen Raepressi vahendusel.

«Pealegi on Tallinna linn üks väheseid Eesti omavalitsusüksusi, kus lasteaiaõpetajatele on tänase päevani tagatud põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajatega võrdne palgatase ning lisaks kaeti ka käesoleval aastal kõikidele pedagoogidele 4-protsendiline palgatõus, milles me lõppenud nädalal ametiühingutega ja koolijuhtidega kokku leppisime.»

«Asjaolu, et Tallinna linnavolikogu opositsioonierakonnad on jälle asunud linnavalitsust ründama ja süüdistavad linna kümnete asjade tegemata jätmistes, käies omalt poolt välja ulmelisi lubadusi, on täiesti tüüpiline käitumine enne valimisi,» märkis abilinnapea.

«On igati taunimisväärne, mismoodi osa poliitikuid, kes pürgivad kõrgetele kohtadele vabariigi pealinna juhtimises, külvavad vahetult enne valimisi paanikat ning üritavad lasteaialapsi oma valimisvankri ette rakendada,» nentis Jäppinen.

Viimastel nädalatel on palju räägitud pealinna lasteaedade rahastamisest ning sellest, et lasteaedade juhatajatele saadetud eelarveprojektides on tuleva aasta eelarved tänavusest palju väiksemad.

Täna teatas Reformierakonna fraktsioon, et algatab neljapäevasel volikogu istungil eelnõu, millega antakse linnavalitsusele ülesanne taastada lasteaedade rahastamine 2009. aasta mahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles