Maruste: kohtunikel on õigus arvamust avaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste
Rait Maruste Foto: Erakogu

ETV reedeõhtuses uudistesaates ütles Euroopa inimõiguste kohtu kohtunik Rait Maruste, et kohtunikel on õigus oma seisukohti väljendada.

Maruste sõnul ei ole kohtuniku amet seisukohtade väljendamisel takistuseks, sest kohtuniku erapooletus laieneb kohtuasjade suhtes ja oluline on erapooletus kohtuvaidlustes.

«See ei tähenda, et kohtunikel oleks keelatud osaleda avalikus elus või seal väljendada oma arvamust,» sõnas Maruste.

Maruste lisas ka, et Postimehes olnud seisukohad on tema seisukohad.

«Kahetsusväärselt kirjutas Postimees minu nimele alla «Euroopa inimõiguste kohtunik» ja lisas kohtunikutalaaris pildi minuga kooskõlastamata,» sõnas Maruste. «Kohtul pole sellega küll midagi pistmist.»

Endine riigikohtu esimees ja praegune Euroopa inimõiguste kohtu kohtunik Rait Maruste seadis reedese Postimehe arvamusartiklis kahtluse alla president Arnold Rüütli süümevande.

Maruste kritiseeris teravalt ka Keskerakonna ja Rahvaliidu käitumist presidendivalimistel riigikogus, nimetades hääletamisest hoidumist põhiseaduse mõtte ja rahva tahte vastaseks teoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles