Uueturu plats uueneb

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsus vaagis Uueturu pargi uuendamiseks loodud töörühma ideelahendusi ja tunnistas sobivaimaks linnakunstnik Tiit Kaunissaare ja maastikuarhitekt Age Merila plaani.
Tartu linnavalitsus vaagis Uueturu pargi uuendamiseks loodud töörühma ideelahendusi ja tunnistas sobivaimaks linnakunstnik Tiit Kaunissaare ja maastikuarhitekt Age Merila plaani. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus vaagis eile Uueturu pargi uuendamiseks loodud töörühma ideelahendusi ja tunnistas sobivaimaks ülemisel pildil näidatu, mille põhiautorid on linnakunstnik Tiit Kaunissaare ja maastikuarhitekt Age Merila.

Kõrguste vahega mängides markeerib see lahendus 1936. aasta hoonestusjoont, tutvustas abilinnapea Georg Aher. Ta märkis, et seda ideelahendust saab ilmestada lillede, dekoratiivpinkide ja veesilma-purskkaevuga.

Teine välja käidud idee, mida linnavalitsus pidas samuti heaks, kuid mitte selle paiga jaoks sobivaks, kuulub linnaarhitekt Tiit Sillale ja linnavalitsuse arhitektidele Tõnis Kimmelile ja Merje Müürisepale.

Paberipoognana painutatud pargipinna alla saaks selles lahenduses paigutada Küüni-Uueturu risti lillekioskid või galeriid. Niisamuti saaks katusealust pinda Riia tänava äärse «voldi» alla.

Aher ütles, et tuleva aasta linnaeelarvesse on kirjutatud pargi projekteerimise raha. Pargiala uuendamine on ette nähtud aastatel 2008-2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles