Paljud vöötrajad jäid kooli alguseks joonimata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäik Gonsiori tänaval Kadrioru Saksa Gümnaasiumi juures.
Ülekäik Gonsiori tänaval Kadrioru Saksa Gümnaasiumi juures. Foto: Uwe Gnadenteich

Kuigi Tallinn tellis möödunud nädalal kõikide koolide lähedal asuvate vöötradade värskendamise, on paljudel ülekäiguradadel olev märgistus siiski uuendamata.


Linna liiklusteenistuse direktori Mati Songisepa andmetel oli täna hommikuse seisuga vöötradasid uuendatud 55 kohas. «Me andsime Signaalile tellimuse, et nad teeksid veel enne 1. septembrit koolide juures nii kiiresti ja nii palju, kui jõuavad. Aga kui iga päev sajab vihma ja tänavad on enamuse ajast märjad, siis pole midagi teha,» nentis Songisepp.

Ta lisas, et Transpordiamet on tänavu seitsme kuuga kulutanud märgistustöödeks niigi poolteist miljonit krooni rohkem, kui eelarve ette näeb. «Viis miljonit oli töödeks ette nähtud, aga kulutanud oleme 6,5 miljonit krooni,» ütles liiklusteenistuse direktor.

Teekattemärgistuse uuendamisega tegeleva aktsiaseltsi Signaal liikluskorraldusdirektori Margus Ploomanni sõnul oli täna lõunaks uue ilme saanud 60 vöötrada. «Tänaseks on tehtud umbes 60 punkti üle kogu linna. Kord sajab siin vihma, kord seal. Töömehed üritavadki kuiva kohta leida ja tegutsevad seal, kus parajasti pole sadanud,» lausus Ploomann.

Kesklinnas karjuvad uuendamise järele näiteks Tallinna Ühisgümnaasiumi juurde vii vöötrada üle Pärnu maantee ja Vineeri tänava. Samuti Tõnismäe Reaalkooli juures olevad vöötrajad Pärnu maantee ja Suur-Ameerika tänava ristmikul. Vöötrajad on täiesti märkamatuks kulunud ka Kadrioru Saksa Gümnaasiumi juures Gonsiori ja Laulupeo tänava nurgal.

Puuduliku teemärgistuse kompensatsiooniks on ka tänavu sügisel Tallinna koolide lähedal «sebravalves» vabatahtlikud. «Koostöös politseiprefektuuri ja Eesti Vanavanemate Ühinguga jätkab linn ka sellel sügisel oma iga-aastast traditsiooni ning septembri alguses võib Tallinna ülekäigukohtadel silmata vabatahtlikke. Linnapolitsei on lubanud samuti oma jõude koolitee turvamisse panustada, mistõttu ka rohelistes mundrites munitsipaalpolitseinikke võib sügiskuu alguses sebradel päris palju kohata,» kinnitas abilinnapea Jaanus Mutli Raepressi vahendusel

Kõik vabatahtlikud «sebravalvurid» on läbinud liikluspolitsei instruktaaži ning varustatud helkurvestide ja sauadega. Nende ülesandeks on septembri esimestel päevadel kella 7.30-8.10 koolide naabruses asuvate vöötradade juures valvata, et lapsed punase tule ajal teele ei astuks ning et autojuhid jalakäijatele teed annaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles