ETV jätab valimiste eel «Laulge kaasa» saated näitamata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme aasta eest lõi «Laulge kaasa» salvestusel kaasa ka toona Tartu linnapeana töötanud kultuuriminister Laine Jänes.
Kolme aasta eest lõi «Laulge kaasa» salvestusel kaasa ka toona Tartu linnapeana töötanud kultuuriminister Laine Jänes. Foto: Sille Annuk

Viidates kohalike valmiskampaania aegsetele piirangutele, otsustas rahvusringhääling «Laulge kaasa» saateid enne kohalikke valimisi mitte näidata.

Rahvusringhäälingu juhatuse liige Tiina Kaalep kommenteeris laulusaadete mitte näitamist sellega, et valmiskampaania aeg seab avalik-õiguslikule meediale väga ranged piirangud. «Kõik «Laulge kaasa» näitamata saated jõuavad eetrisse pärast valimisi,» kinnitas ta.

Rahvusringhäälingu otsus pahandas Keskerakonda, kes täna süüdistas ERR-i juhti Margus Allikmaad poliitilises tsensuuris.

«Paistab, et ERR-i juhtkonnas ollakse seisukohal, et suur osa kohalikel valimistel kandideerivad inimesi on televaatajatele ohtlikud persoonid, keda mingil juhul enne valimisi eetrisse lasta ei tohi,» teatas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal pressiteates.

Toobali sõnul oleks huvitav teada, kas ERR selline otsus kehtib ka kõigile valimistel kandideerivatele riigikogu liikmetele, ministritele, vallavanematele ja linnapeadele.

«Sellisel juhul elab Eesti rahvas järgmised kaks kuud täielikus infosulus ning ei saa vähemalt Rahvusringhäälingu kaudu oma koduvallas, -linnas ega -riigis toimuva kohta mitte mingit infot,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles