Tallinna ettevõtlusinkubaatoritesse kandideeris rekordarv ettevõtjaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainori Kõrgkooli peahoone.
Mainori Kõrgkooli peahoone. Foto: SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid

Sihtasutus Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid võttis 24. augustil lõppenud liitumiskonkursi raames vastu rekordilise arvu taotlusi.


Inkubaatoriga soovis liituda 47 ettevõtjat, kellest 39 äriideed hindas komisjon toetussobilikuks. Juba 8. septembril alustavad ettevõtjad kahekuulise õppetsükliga, mille raames antakse osalejatele ettevõtlusalased baasteadmised ja nõustatakse rakendatava äriplaani koostamisel. Õppetsükkel lõpeb äriplaani kaitsmisega, mille eduka läbimise korral omistatakse ettevõttele inkubaatori ettevõtte staatus.

SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid juhatuse liikme Anu Lõhmuse hinnangul põhjustas inkubatsiooniteenuste vastu tavapärasest suuremat huvi eelkõige septembris avatav Loomeinkubaator. «Enam kui pooled taotlejatest tegutsevad kas täielikult või osaliselt loovmajanduse valdkonnas, mis on elav tõestus sellest, et majanduskriisi süvenedes ärkab inimestes enam loovus ja ettevõtlikkus,» sõnas Lõhmus. «Meie ettevõtjate liitumisstatistika näitab 2009. aasta lõikes selget kasvutrendi, mille jätkumist võib oodata ka lähitulevikus.»

Hetkel tegutseb Sihtasutuse Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid raames kolm inkubaatorit: väiketootmisele orienteerunud Kopli inkubaator, teenussektori arendamisele suunatud Ülemiste inkubaator ja loovmajanduse edendamisele suunatud Loomeinkubaator.

22. septembril Veerenni tänaval Baltika kvartalis avatavasse Loomeinkubaatorisse on oodatud ettevõtlikud loovisikud, kes soovivad loomingulise tegevusega jätkata äriühinguna, kuid vajavad selleks ettevõtluskonsultantide nõu ja tuge, toetavat keskkonda ning koostöövõrgustikku.

Ülemiste ettevõtlusinkubaator asub endise Dvigateli ja praeguse Mainori Kõrgkooli peahoone soklikorrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles