Tallinna Vesi investeerib reoveepuhastusjaama ligi 200 miljonit krooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare reoveepuhastusjaam.
Paljassaare reoveepuhastusjaam. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

AS Tallinna Vesi investeerib järgmise kahe aasta jooksul Paljassaare reoveepuhastusjaama ligi 200 miljonit krooni, teatas ettevõtte kommunikatsioonijuht Priit Koff.


Aastatel 2010-2011 uuendatakse tahkeid aineid eemaldavaid võrestikke, elektrialajaamu ning ehitatakse välja täiendav puhastusetapp, eesmärgiga parandada veelgi heitvee puhtust ning eemaldada reoveest rohkem lämmastikku.

Tegemist on nii efektiivsust kui ka keskkonnahoidu suurendava investeeringuga, sest tõhusam lämmastiku reoveest eemaldamine parandab veelgi Soome lahe ning Läänemere puhtust. Paljassaare reoveepuhastusjaama täiendava puhastusetapina rajatakse biofilter, mille esimesed puhastusmoodulid valmivad 2011. aasta esimesel poolel.

Biofilter kujutab endast reoveepuhastusjaamas üht moodulite blokki, kus mikroorganismidest koosneva biokile abil puhastatakse sellest läbinõrguv reovesi. Biofiltri ülesandeks on lämmastiku eemaldamine reoveest ning selle saavutamiseks vajavad mikroorganismid metanooli. Esialgse kava kohaselt rajatakse kaheksa sellist moodulit, kuid töödeldava reoveekoguse kasvades on võimalik lisada täiendavaid mooduleid vastavalt vajadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles