Kaugushüppaja Ksenija Balta astus Keskerakonda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Mihkel Maripuu

Valmiste eelne erakondade võidurelvastumine jätkub, täna teatas Keskerakond, et kaugushüppaja Ksenija Balta liitus nende erakonnaga.

«Sport tähendab igapäevast tööd eesmärkide nimel, vastutust ja pühendumist. Täpselt sama tööd teeb Keskerakond Eesti ühiskonnas,» teatas kergejõustiklane Ksenija Balta erakonna pressiesindaja vahendusel.

Balta tunnustas Keskerakonna spordi- ja noorsoopoliitikat. «Tahan olla eeskujuks noortele ja läbi enda tuua poolehoidjaid Keskerakonnale, sest pean sellest erakonnast lugu,» märkis Balta.

Reform süüdistab Keski sportlaste lollitamises

Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer on nördinud, et Keskerakond on valimistel eel asunud sportlasi lollitama ja oma huvides ära kasutama. Reformierakondlast ärritasid Balta kiidusõnad Keskerakonna spordipoliitika aadressil.

«Ühe pastakaviipega vähendas Keskerakond Tallinna linnavolikogus noortespordi pearaha 22 miljoni krooni võrra. Selle tulemusel vähenes Tallinna spordiklubide toetus 1. juulist reaalselt kaks korda,» ütles Holsmer. Holsmeri sõnul peavad taolise suurkärpe spordiklubid tõstma vanemate poolt makstavaid osalustasusid ja vähendama treenerite palkasid.

Spordi pearaha kahekordne langus sunnib Holsmeri kinnitusel paljusid spordiklubisid üldse oma uksi sulgema. Millisest noorte ja spordisõbralikust erakonnast juttu on?» küsis ta retooriliselt.

Käesoleval aastal oli Tallinna spordi pearaha baassummaks aasta lõikes 4500
krooni. Esimesel poolaastal oli lapse pearaha 2250, juunikuus vastu võetud
lisaeelarvega vähendati teise poolaasta summat poole võrra 1125 kroonini.

Keskerakonna teised kuulsused

Hiljuti liitus Keskerakonnaga ka vehkleja Irina Embrich, varem on oma jaa-sõna sellele parteile öelnud tuntud treener ja endine korvpallur Aivar Kuusmaa.

Ksenija Balta saavutas tänavustel maailmameistrivõistlustel Berliinis 8. koha kaugushüppes 6.62 Ta on ka selle aasta Euroopa sisemeister kaugushüppes tulemusega 6.87.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles