Tallinn lõpetab kolimistoetuse maksmise

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekordse munitsipaalmaja avamine Raadiku tänaval.
Järjekordse munitsipaalmaja avamine Raadiku tänaval. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linn lõpetab tänavu novembris õigusjärgsele omanikule tagastatud eluruumide üürnikele kolimistoetuse maksmise, sest omandireform pealinnas on lõpule jõudmas.


3. augustil teatas linnavalitsus, et äsja Lasnamäel valminud munitsipaalmajas eraldati üürikorter viimasele Tallinnas sundüürnikuna korteritaotlejate nimekirjas olnud inimesele ning seega olevat sundüürnike probleem Tallinnas lahendatud. Nii sündiski otsus määrata kindlaks ka sundüürnikele mõeldud kolimistoetuse maksmise lõpptähtaeg.

«Sundüürnikud said Tallinna linnalt taotleda munitsipaaleluruumi kuni 1. märtsini 2003. Käesoleva aasta 3. augusti seisuga on taotluse esitanud isikute eluasemeprobleemid leidnud lahenduse. Sellest tulenevalt on kavas lõpetada taotluse vastuvõtmine kolimistoetuse saamiseks enne 2009. aasta lõppu,» kirjutas abilinnapea Eha Võrk sel neljapäeval linnavolikogus arutusele tuleva eelnõu seletuskirjas.

Eelnõu näeb ette kolimistoetuse maksmise korra muutmist selliselt, et taotlusi toetuse saamiseks võetakse vastu kuni käesoleva aasta 23. novembrini, kusjuures uue eluaseme peab taotleja olema leidnud hiljemalt 16. novembriks. Linnavalitsuse hinnangul motiveerib muudatus isikuid, kes ei ole tagastatud elamust veel ümber kolinud, seda tegema käesoleva aasta jooksul.

Möödunud aastal tõstis linn sundüürnikele makstava kolimistoetuse summa 75 000 kroonini. Linna tänavuses eelarves oli kolimistoetuste maksmiseks ette nähtud 5,5 miljonit krooni. Tänaseks on sellest välja makstud 5 406 300 krooni. Samas on 10. augusti seisuga laekunud veel 32 taotlust, mille rahuldamise korral tuleb kolimistoetust maksta veel umbes 2,4 miljoni krooni eest.

Tallinn on maksnud sundüürnikele kolimistoetust alates 2002. aastast. Esialgu oli toetuse suurus 2000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles