Kreitzberg: õpetajaameti maine tõus on ajutine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg
Peeter Kreitzberg Foto: Liis Treimann

Endise haridusministri Peeter Kreitzbergi arvates ei ole riik õpetajaametit piisavalt väärtustanud ning selle tõttu peab ta pedagoogide põua leevendumist vaid ajutiseks nähtuseks.

Erinevalt haridusminister Tõnis Lukasest, kelle arvates ei ole õpetaja elukutse maine tõus tingitud majanduslikust mõõnast, on Kreitzberg seisukohal, et populaarsuse kasv on seotud masuga, vahendas ERR Uudised.

«Alati tekib majanduskriisi hetkedel kooli ukse taha palju õpetajaid, kes on ameti maha pannud ja läinud parematele jahimaadele, ja kui kriisiolukord üle läheb, läheb olukord jälle halvemaks,» leidis ta. 

Rääkides koolide pingeridadest märkis eksminister, et need kajastavad seda, et mõnedes koolides on valitud õpilased, kuid õpilaskontingent moodustabki selle pingerea.

Kreitzberg on nõus Tartu Ülikooli rektori Alar Karisega, kes peab kõrgharidusmaastikul vajalikuks kõrgkoolide koondumist.

Eesti ülikoolid peavad Kreitzbergi sõnul minema märksa enam koostööle, sest muidu ei ole nad enam atraktiivsed ka oma üliõpilastele, kes eelistavad üha enam välisülikoolidesse minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles