Inimesi hukkub tules järjest vähem

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Aivar Aotäht

Viimase kahe aasta statistika näitab, et tulesurmade arv on vähenenud enam kui poole võrra.

Tänavu kaheksa kuuga on tulekahjudes hukkunud 38 inimest, mida on 40 protsenti vähem kui mullu samal ajal ja 55 protsenti vähem võrreldes kahe aasta taguse ajaga.

Aastal 2007 hukkus päästeameti andmetel kaheksa kuuga 84, möödunud aasta samal perioodil 64 inimest.

Kahe viimase aasta augustikuus hukkus tules üheksa inimest, sel aastal on olnud üks ohver.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu sõnul on tulesurmade arv viimastel aastatel langenud tänu tulekahjude ennetamiseks eraldatud vahenditele ja aktiivsele ennetustööle.

«Tulekahjude ennetamisega tegelevad kõik päästetöötajad, lisaks ka kohalikud omavalitsused,» lisas Tammsalu.

Selle aasta kaheksa kuu statistika järgi said üle 40 protsendi surmaga lõppevaid tulekahjusid alguse öösel. 72 protsenti hukkunutest olid mehed. Pooled kõikidest hukkunutest olid 50 - 70 aastased.

44 protsenti hukkunutest kaotasid elu siseruumides hooletu suitsetamise tagajärjel, sama palju hukkus tulekahjudes, mis tekkisid lahtise tulega hooletul ümberkäimisel.

Ohvriterohkeimad kuud olid tänavu märts ja juuni, siis hukkus tules vastavalt kaheksa ja üheksa inimest.

Päästeteenistus tuletab inimestele meelde, et alates selle aasta 1. juulist on kõikides majapidamistes kohustuslik vähemalt üks suitsuandur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles