Vedaja loodab Saaremaa laevagraafikut tuleval suvel tihendada

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Vaatamata majandusministeeriumi poolt Väinamere Liinidele tehtud ettepanekule vähendada 2010. aastal kümnendiku võrra parvlaevareiside arvu, peaks uue suure laeva liiniletulek hoopis sõidugraafikut tihendama.


«Ma usun, et järgmise suve graafik tuleb meie ettepaneku kohaselt oluliselt tihedam, kui see sel aastal oli,» ütles Meie Maale OÜ Väinamere Liinid juhataja Urmas Treiel, kelle hinnangul peaks ka ülesõidu kvaliteet oluliselt paranema.

Urmas Treieli sõnul peaks järgmise aasta jaanipäevaks asuma liinile uus suur parvlaev. «Meie ettepanek on teha väljumine veelgi tihedamaks ja meie jaoks on kvaliteet see, kuidas inimesed saavad üle sõita, kui pikad on ooteajad ja kui lihtsalt laeva peale saab,» sõnas Väinamere Liinide juhataja.

Tulevikus jääb Kuivastu-Virtsu liinile kaks suurt laeva, mis peaksid suutma ära vedada kõik reisijad ja sõidukid. Tippaegadel sõidavad laevad iga poole tunni tagant ehk intervall oleks kaks korda kiirem ja mahutavus neli korda suurem.

Kui eelmisel aastal tegid parvlaevad Kuivastu-Virtsu liinil orienteeruvalt 15 000 reisi, siis graafikujärgsed olid neist veidi rohkem kui 12 000. Kui põhigraafiku plaanib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium jätta samaks, siis praegu tehtavad umbes 3000 lisareisi jäävad ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles