Arctic Sea afääri avaja kardab Venemaale naasta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Voitenko
Mihhail Voitenko Foto: AP / Scanpix

Kaubalaeva Arctic Sea väidetavat kaaperdamist kajastanud Vene netiportaali Maritime Bulletin - Sovfracht peatoimetaja Mihhail Voitenko kardab, et Venemaa ametivõimud lavastavad ta süüdi olematus kuriteos.

Venemaalt põgenenud Voitenko ütles täna õhtul «Aktuaalsele kaamerale», et temani jõudnud info kohaselt on tal põhjust karta ning kahtles, kas kunagi enam Venemaale naaseb, teatas ERR Uudised.

«Inimesed tõsisest organisatsioonist ütlesid, et sa mitte kõige paremini ei edastanud uudiseid Arctic Seast ja kõik, mis sa hiljem kirjutasid, ei oma tähtsust,» rääkis praegu Türgis viibiv Voitenko, kelle sõnul anti talle mõista, et on alustatud või välja mõeldud kriminaalasi, et nii kätte maksta.

«Aktuaalse kaamera» küsimusele, kas ta loodab Venemaale kunagi tagasi pöörduda, vastas mees esialgu vaid «ei».

«Ma ei arva, et ma kolme-nelja kuu pärast tagasi lähen. Teate, kui mulle oleks otse öeldud: «Mihhail, ära tapame», siis see poleks nii hirmus, aga ma kardan kriminaalasja, vanglat. Midagi mõeldakse välja, midagi leitakse minu juurest, narkootikume leitakse, leitakse, et ma olen maniakk, tapja.... saate aru, mida ma kardan,» rääkis ajakirjanik ning lisas, et ta ei saa ka Istanbuli kauaks jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles