Noormees kukkus katuselt surnuks

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Politseiamet

20-aastane mees kukkus möödunud nädalal katuselt ehitusmaterjali puitalust alla visates 15 meetri kõrguselt ehitusprahi hunnikusse, kus turritav metallvarras talle pähe tungis. Noormees suri järgmisel päeval haiglas.

Tallinna ja Harju tööinspektsiooni juhataja Jaan Kivialli sõnul juhtus õnnetus Tallinna lähedal Saha-Lool ehitusplatsil, kirjutab SL Õhtuleht.

Noormees töötas katuseid ehitavas firmas AS Savega. Mis täpselt õnnetuse põhjustas, ei ole veel selge.

«Ta viskas katusepapimaterjali alust katuselt alla ja jäi selle vitsa taha kinni. Seegi on ainult oletus praegu,» rääkis firma juht.

Ta pole veel õnnetuspaigal viibinutelt seletuskirju saanud, sest andis töölistele šokist taastumiseks vabad päevad.

«Katusepiirded puudusid. Kui need oleks olnud, oleks selline kukkumine olnud välistatud,» nentis Kiviall ja lisas, et tööinspektsioon leidis töökorralduses ka muid puudusi.

AS Savega juht möönab, et katusel puudusid ajutised piirded, kuid lisas kiiresti, et noormees ei olnud üldse selleks tööks palgatud ning poleks pidanud katusel viibima.

«Tema tahtis neid aluseid oma tarbeks sealt alla visata. Et puit ära tükeldada ja koju küttematerjaliks viia,» selgitas firma juht.

Põhja-Eesti regionaalhaigla pressiesindaja Inga Lill teatas, et noormees toodi haiglasse raskes seisus neljapäeva pärastlõunal. «Kahjuks arstidel tema elu päästa ei õnnestunud ning ta suri reede hommikul,» ütles Lill.

Põhja politsei pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnul algatati juhtunu uurimiseks kriminaalasi karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb tööõnnetust ning sellele järgnenud surma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles