Riigi julgeoleku volitatud juht paneb ameti maha

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: Kaitseministeerium

20. novembrist lahkub riigi julgeoleku volitatud juhi kohalt pikaaegne kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna juhataja Herman Simm.

Simm lahkub ametist omal soovil, tõenäoliselt saab uueks riigi julgeoleku volitatud juhiks Meelis Oidsalu, kes praegu on julgeolekuosakonna juhataja asetäitja.

Simm asus riigi julgeoleku volitatud esindajana tööle 2001. aastal.

Ta on Eestis üles ehitanud toimiva ja välispartnerite silmis usaldusväärse NATO, ELi ja välisriikide salastatud teabe kaitse organisatsiooni. Selle olemasolu oli üheks oluliseks kriteeriumiks NATOga liitumisel, teatas kaitseministeerium.

Simm on juhtinud valitsusdelegatsioone, selle töö tulemusena on sõlmitud salastatud teabe kaitse alased välislepingud kokku ligi paarikümne riigiga.

Riigi julgeoleku volitatud esindajana on Simm Eestit edukalt esindanud nii ELi kui NATO juures ja osalenud nende organisatsioonide teabekaitse süsteemi väljatöötamisel.

Herman Simm asus kaitseministeeriumisse teenistusse 1995. aastal kaitsepoliitika osakonna informatsiooni analüüsi büroo juhataja ametikohale. 2000. aastal moodustati riigisaladuse kaitse osakond ja Simm nimetati selle osakonna juhataja ametikohale.

Teda on korduvalt oma ala tundva spetsialistina kaasatud Euroopa Liidu julgeolekuinspektsioonide delegatsioonide koosseisus teiste riikide julgeolekusüsteemide vastavuse kontrollimisse.

Kaitseminister Jürgen Ligi kinnitusel on Herman Simm teinud kahtlemata head tööd ja väärib selle eest tunnustust.

Simmi tänas tehtud töö eest NATO julgeolekubüroo peadirektor Wayne Rychak. Teisipäeval tänas Herman Simmi ka lahkuv kaitseväe juhataja Tarmo Kõuts.

Kaitseministeeriumist Simm ei lahku, vaid jätkab ministeeriumi nõunikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles