Taal: Veskimägi oli Eesti poliitikas haruldus

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal.
Olari Taal. Foto: Mihkel Maripuu

Tuntud ärimehe ning praeguseks Isamaaliiduga ühinenud Res Publica ühe asutaja Olari Taali sõnul oli poliitikast ärisse lahkuv Taavi Veskimägi Eesti poliitikas haruldus, sest ta mõikas ka majandust.

«Taavi näol on tegemist sellise inimesega poliitikas, kes sai aru sellest ka, et mis asi on majandus,» ütles Taal poliitikast lahkuva ning Eleringi juhtima asuva Veskimäe kohta. «See on haruldus Eesti poliitikas.»

Taali hinnangul on Veskimäe minek ärisse Eesti poliitikale kaotus ja ei ole Eestile hea. Samas välistas Taal sellise spekulatsiooni, et valitsuse tegevust sagedasti teravalt kritiseerinud ning ka Isamaa ja Res Publica Liidus (IRL) siseopositsionääriks peetud Veskimäe erakond ise poliitikast eemale meelitas.

«See peab ikka olema tema enda tahe,» sõnas Taal. «Nii hullud meil need asjad nüüd küll ei ole, et kedagi ära lükatakse.»

Taali sõnul ei kahtle ta, et Veskimägi Eleringi juhina hakkama saab. Samuti kiitis ta Veskimäge, et mees uude ametisse saades parteist välja astus.

Aastatel 1998-1999 siseministrit ametit pidanud ning aastatel 2003-2007 riigikokku kuulunud Taal astus ise erakonnast välja kaks aastat tagasi.

Elering on endine Eesti Energia tütarfirma OÜ Põhivõrk, mis nüüd lahutatakse energiakompaniist. Eleringi juhina tuleb Veskimäel vastutada kogu riigi elektrivarustuse eest ja tuleval aastal käima tõmmata ka elektribörs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles