Estonia huku mälestusmärk ootab alatasa puhastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia huku mälestusmärk on soditud.
Estonia huku mälestusmärk on soditud. Foto: Liis Treimann

Viisteist aastat tagasi ööl vastu 28. septembrit läks põhja reisiparvlaev Estonia. Selle kurva sündmuse jäädvustamiseks püstitatud mälestusmärk «Katkenud liin» Paksu Margareeta juures on aga täis soditud ning sealne ümbrus on muutunud kohaks, kus noortel õlut või isegi kangemat kraami pruukida meeldib.


Postimehe fotograafi tehtud piltidelt on hästi näha, et Estonia huku mälestusmärki on musta värviga soditud ning isegi mingi terava esemega kraabitud. Soditud on ka mälestusmärgi külge, mis jääb mere poole.

Juhuslikud möödakäijad on aga Postimees.ee 'le teada andnud, et tihti võib mälestusmärgi juures näha õlut või muid alkohoolseid jooke trimpavaid noorukeid.

Kesklinna linnaosavanema asetäitja Kaia Sarnet kinnitas, et mälestusmärgi ümbert koristatakse prahti pidevalt. Suuremaid puhastustöid tehakse aga siis, kui midagi hullemat on juhtunud. Ta tõdes, et eks sodimist tuleb ikka ette, kuid niisugust võimalust linnaosavalitsusel ka ei ole, et iga päev mälestusmärki puhastada. Kui aga mõni signaal tuleb, siis püütakse võimalikult kiiresti midagi ette võtta.

«Seda ei ole küll olnud, et enne Estonia huku aastapäeva ei ole me mälestusmärki korda teinud,» märkis Sarnet. «Panin nüüd ka teie vihje kirja ning lasen oma inimestel sealt läbi käia.»

Postimees.ee teatas Sarnetile mälestusmärgile soditud kirjadest reedel, pühapäeva ennelõunaks polnud puhastustöölised sinna aga veel jõudnud.

Õllejoojate kohta ütles Sarnet, et loodetavasti lähevad ilmad varsti koledaks ning ehk siis ei kogune noored ka enam mäletusmärgi juurde. Mingit muud lahendust ta välja pakkuda ei osanud. Politseile lubas siiski teada anda, et korravalvurid kohal rohkem silma peal hoiaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles