Prokuratuur: Keskerakond polnud K-kohukesega seotud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Riigiprokuratuur leidis, et kuigi K-kohukese reklaamija kasutas teadlikult Keskerakonna sümboolikat, ei leitud tõendeid, et Keskerakonna liikmed oleksid olnud seotud reklaamiga.

Seetõttu lõpetas riigiprokuratuur kriminaalmenetluse, mille käigus uuriti, kas K-kohukese reklaamiga on Keskerakond võtnud vastu varjatud annetuse, teatas prokuratuur.

Kaitsepolitsei poolt läbiviidud kriminaalmenetluse käigus kogutud materjalidest nähtub, et AS Idea AD ning AS Kohuke kasutasid teadlikult ära Eesti Keskerakonna sümboolikat ning nad soovisid kohukesele teha võimalikult sarnase kujundusega reklaami, teatas riigiprokuratuur.

Samas ei leitud tõendeid, et Keskerakonna liikmed oleks sõlminud või tellinud nimetatud äriühingutelt K-kohukese reklaami oma valimiskampaaniaks või muul ebaseaduslikul viisil selle vastu võtnud varjatud annetusena.

Eelmise aasta kohalike valimiste eel ilmusid eesti suuremate linnade tänavatele K-kohukese reklaamid, mis oma kujunduselt ja hüüdlausetelt meenutasid Keskerakonna omasid. Samas keelas seadus välireklaami kuu aja jooksul enne valimiste toimumist.

Kuna K-kohukese tootja AS Kohuke suuromanik Oliver Kruuda on ka Keskerakonna suurtoetaja, tekkisid kahtlused, tegemist võib olla varjatud annetusega.

Riigiprokuratuur alustas 2005. aasta detsembris kriminaalmenetlust riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni avalduse põhjal.

Erikomisjon palus kontrollida, kas K-kohukese reklaami näol oli tegemist varjatud annetuse vastuvõtmisega Eesti Keskerakonna poolt. Kriminaalmenetlus alustati karistusseadustiku paragrahvi paragrahvi 402-2 alusel, mis käsitleb erakonnale tehtava annetuse vastuvõtmise keelu rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles