Rahvas on lammutamise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Sakala keskuse lammutamise vastu on kolm neljandikku Eesti elanikest, lammutamise poolt aga alla kümnendiku Postimehe tellitud TNS Emori küsitlusele vastanutest.

34-aastased ja nooremad inimesed kippusid lammutamist natuke rohkem toetama, neist lubaks buldooserite käikulaskmist 15 protsenti vastanutest, 35–50-aastastest inimestest arvas samamoodi aga vaid kolm protsenti vastanutest ja üle 50-aastastest toetas lammutamist kuus protsenti.



Vana hoone remonti ja sellele juurdeehitise rajamist soovis eestlastest 80 protsenti muulaste 63 protsendi vastu. Erinevus tuli aga sellest, et kui eestlastest ei osanud lammutamise poolt või vastu midagi arvata vaid 11 protsenti vastanutest, siis muulastest ei olnud seisukohta tervelt 29 protsendil.



Samuti toetasid lammutamist natuke enam alg- ja põhiharidusega inimesed, sellal kui kesk- ja kõrgharidusega inimesed olid veelgi ülekaalukamalt Sakala keskuse säilitamise poolt. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles