Riigikohus ei aruta kambrikaaslast vägistanud vangi süüasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kambrikaaslase vägistamise eest pika vanglakaristuse saanud mees ei saanud abi riigikohtult, kuna kohtu loakogu ei võtnud tema teistmisavaldust menetlusse.

Esmakordselt vaatas riigikohus 38-aastase Kalle süüasja läbi juba tänavu veebruari keskel ning leidis toona, et mehe esitatud kassatsioonkaebuse menetlemiseks puudub alus.

Kalle soovis kohtuteed siiski jätkata ning väitis viis kuud hiljem riigikohtusse saadetud teistmisavalduses, et süüasja kohta on ilmnenud uusi asjaolusid ja kaasus tuleb menetlusse võtta. Riigikohtu loakogu leidis esmaspäeval siiski, et Kalle süüasjale menetlusluba ei anta ning seega jääb mehe süüdimõistmine seksuaalkuriteos lõplikult jõusse.

Politsei alustas kriminaaluurimist 2006. aasta alguses, kui Ämari vanglas pöördus üks kinnipeetav juhtkonna poole ja kurtis, et tema kambrikaaslane oli teda seksuaalselt rünnanud.

Uurimine selgitas, et seksuaalkuriteo pani toime Kalle, kes kandis toona ligi kahe aasta pikkust vanglakaristust röövimise eest.

Harju maakohus leidis mullu oktoobris, et Kalle süü ei ole piisavalt tõendatud ning mõistis mehe õigeks. Seepeale pöördus prokuratuur ringkonnakohtusse, mis mõistis mehe süüdi ja karistas teda 11 aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles