Noorteraadio avab stuudio

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Posti (alias Postiboy, esireas paremalt), Grete Jeltsov,  Triin Alatalo (alias Mäuka, tagareas paremalt), Eduard Raja-ri (alias Ed), Ülari Toots (alias Mr Big) ja Sergei Jasjukevitsh on Tartu Noorteraadio tegijad, kes teevad omalt poolt kõik, et raadio oleks infoküllane ja huvitav.
Janno Posti (alias Postiboy, esireas paremalt), Grete Jeltsov, Triin Alatalo (alias Mäuka, tagareas paremalt), Eduard Raja-ri (alias Ed), Ülari Toots (alias Mr Big) ja Sergei Jasjukevitsh on Tartu Noorteraadio tegijad, kes teevad omalt poolt kõik, et raadio oleks infoküllane ja huvitav. Foto: Margus Ansu

Munarestidega vooderdatud eetriruum, vanast lasteaia duširuumist ümber ehitatud stuudio – sellest piisabki, et Tartu Noorteraadio saaks homme Anne noortekeskuses avada oma uued ruumid.

Raadioruumides on suure lauaga tuba, kus raadio projektijuhi Ülari Tootsi sõnul võiks kas või linnapead intervjueerida. Samuti saab raadiol olema arvutiga ettevalmistusruum. «Et ei läheks pulti kirvega lööma,» selgitab Toots, sest enamik noorte tehtud raadiosaadetest on otsesaated.

Kuulajaid välismaalgi

270 munaresti kogumiseks tõid raadio tegemistega seotud paarkümmend noort Tootsi sõnul igaüks kuskilt natuke, läbi käidi ka kohvikud ja pagaritööstused.

Tartu Noorteraadio on tegutsenud-katsetanud läinud aprillist. Seni on jaamal ilma vähimagi reklaamita olnud päevas 200-300 kuulajat, kusjuures tegijad teavad rääkida, et neid on kuulanud ka eesti noored Inglismaal ja koguni Lõuna-Aafrikas.

Raadiot saab kuulata internetis portaali Tartu Noored vahendusel, sest raadiosageduste saamine ja saadete edastamiseks vajalik aparatuur oleks Tootsi sõnutsi väga kallis. Pealegi on paljudel noortel kodus internet olemas.

Anne noortekeskuse juhataja kohusetäitja Piret Eit märkis, et raadio ja portaali Tartu Noored käivitamiseks on seni kulunud umbes paarsada tuhat krooni, sama palju oleks veel vaja raadiole vajaliku tehnika ostmiseks.

«Muidugi võiks osta tehnikat ka miljoni eest, aga oleme üritanud võimalikult väikese raha eest saada võimalikult head kvaliteeti,» lisab ta.

Raadio saatejuht Janno Posti toob näiteks, et nad tahaksid interneti teel edastada ka pilti sellest, mis stuudios toimub, aga nende praegused arvutid ei võimalda seda. Ka suhtlemine kuulatajaga käib arvutiga, Skype`i ja MSNi kaudu.

Keskmisele maitsele

Saated Tartu Noorteraadios algavad kella nelja ajal ja kestavad õhtul kümneni, ülejäänud aja on vallutanud muusika, mis Tootsi sõnul on sobilik keskmisele maitsele.

Nii portaal Tartu Noored kui ka Tartu Noorteraadio on Tartu noorte infopunkti töötaja Heli Eriku sõnul mõeldud nii noortele meelelahutuseks kui ka neile info edastamiseks. Nii võibki raadiokavast leida muusika-, tutvumis- ja edetabelisaateid, aga ka probleemisaateid.

Ka loodav noorteportaal, mis saab tehnilistel põhjustel päris valmis alles kevadeks, hakkab edastama nii noorte mõeldud uudiseid, filmilõike ja fotosid kui ka kirjatöid.

Tartu Noorteraadio

• Raadiot saab kuulata portaalist Tartu Noored aadressil www.tartunoored.ee.

• Eetris kõlavad peamiselt otsesaated, näiteks «Soovisaade», «Probleemisaade», «TOP 20» jt.

• Raadiotegijatega saab suhelda MSNi ja Skype'i kaudu, MSNi aadress on noorteraadio@hotmail.com, Skype`i kasutajanimi: noorteraadio.

Allikas: Tartu Noorteraadio

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles