Burkhardt: Reformierakond nõudis meilt hiigelpistist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BRSi ja Eesti Raudtee nõukogu liige Edward Burkhardt
BRSi ja Eesti Raudtee nõukogu liige Edward Burkhardt Foto: Egert Kamenik

Viis aastat tagasi Eesti Raudtee firmaga BRS omandanud Ameerika suurinvestori Edward Burkhardti sõnul küsis Reformierakond raudtee eraomanikelt miljon eurot, lubades toetada vastutasuks raudtee riigistamist.

«Mulle ei liginetud isiklikult, kuid meie Eesti kolleegidega võeti ühendust, ja nad teatasid mulle hiljem, et Reformierakond palus neil teha ühe miljoni euro suurune annetus, et tagada Reformi toetus taasriigistamisele,» vahendab ETV 24 Burkhardti Pealtnägijale öeldud sõnu.

Burkhardti väitel loobus Eesti Raudtee raha maksmast ning seejärel tuli Reformierakonnalt teine palve maksta pool miljonit eurot.

Ka sellele palvele ei vastatud. «Ma ei usu, et üldse mingit annetust tehti,» märkis Burkhardt.

Inimeste nimesid, kellele ettepanek tehti ning kelle poolt, Burkhardt ei nimetanud.

Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen ütles ETV24-le, et tema arvates on tegu laimuga ning isiklikult pole ta Edwardt Burkhardti ega Eesti Raudtee endise suuromaniku Baltic Rail Services nõukogu liikmete Guido Sammelselja või Jüri Käoga kaua aega kohtunud.

«Ma usun, et sellist asja pole olnud,» sõnas Atonen. «Minule tundub see laimuna.»

Atonen lisas veel, et enamik Reformierakonna fraktsiooni liikmeid toetas niikuinii raudtee taasriigistamist, seega puudus põhjus sellise ettepanek tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles