Nunne tänav sai kiirusmõõdiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusmõõdik
Kiirusmõõdik Foto: Ove Maidla

Tallinna Kesklinna valitsuse tellimusel paigaldas AS Signaal vanalinna Nunne tänavale kiirusmõõdiku, mille eesmärk on tuletada autojuhtidele meelde vanalinnas kehtivat kiiruspiirangut 20 km/h.

Kesklinna vanema Marek Jürgensoni sõnul on mõõdiku eesmärk eelkõige liikluskultuuri parandada ning edaspidi vanalinna liiklusküsimustega tegelemiseks vajalikku infot koguda.

«Tallinna vanalinn on terves ulatuses õueala, ent paljud juhid kipuvad 20-kilomeetrist liikumiskiirust seadustavaid märke eirama,» sõnas Jürgenson.

«Mõõdik fikseerib auto liikumiskiiruse ja kuvab selle numbrinäiduna ekraanile, millelt nii autojuhid kui möödakäijad saavad seda vaadata. Liigselt gaasipedaalile vajutajaid peaks taoline liikluseeskirjade eiramise visualiseerimine korrale kutsuma,» kirjeldas mõõdiku paigaldamise initsiaator Jürgenson seadme toimimist. 

Pilootprojektina koguti juunis andmeid Nunne tänaval liikuvate autode kiiruse ja sõidukite liikumistiheduse kohta.

Analüüs näitas kurba tõsiasja, et kui mujal liiguvad asjad liikluses paremuse poole, siis vanalinna kohta pole võimalik seda väita. Kahenädalase testperioodi vältel pidas vaid 54 protsenti autojuhtidest kinni kehtestatud kiiruspiirangust, kuus autot tuiskas vanalinna tänavail kiirusega üle 70 kilomeetri tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles