Rannahooaeg lõpeb pühapäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet palub ujuma minna vaid kaine peaga.
Päästeamet palub ujuma minna vaid kaine peaga. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Juba neljandat aastat osutas 15. maist kuni 13. septembrini Tallinna supelrandades rannapäästeteenistust G4S Eesti, kellega linn on sõlminud lepingu 2015. aastani.


Tallinna rannavalve juhi Henry Seemeli sõnul oli tänavu hea suvi, sest rannavalvega randades polnud ühtegi surmaga lõppenud õnnetust. Kõik, kes vajasid vetelpääste abi, seda ka said.

Esmaabi osutasid rannavalvurid tänavu suvel 476 korral. Kõige sagedasemad oli lõike- ja torkehaavad ning marrastused. Avaliku korra rikkumisi registeerisid rannavalvurid 3526 korral. Tavaliselt oli tegu klaastaara või koduloomade randa kaasavõtmisega.

Seemeli sõnul oli suur abi Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti laste käepaelte projektist. Projekti käigus jagas rannavalve lastele ja lastevanematele tasuta veekindlaid käepaelu, mille peale sai kirjutada telefoninumbri, kuhu helistada, kui laps oli oma vanemad silmapiirilt kaotanud.

Juulis tuli rannavalvuritel kaduma läinud lapsi nende vanemate juurde toimetada 27 korral, augustis oli see arv aga vaid 13.

Uueks korrarikkumise liigiks kujunes tänavu mereakvatooriumi piire märgistavate poide kinnituste läbilõikamine. Kuna poide kinnitustross on 8 millimeetri jämedune, siis on ilmselge, et ilma erivahenditeta seda teha ei saanud. Tallinna kõikide randade peale kokku tuli suvel ette tosin juhtumit, kui katkilõigatud trossiga poid olid hommikuks rannaliival.

Selle suve külastajaterekord püstitati 19. juulil Pirita rannas, kui rannavalvurid loendasid rannas kokku 10 000 inimest. Rannahooaja keskmiseks päevaseks õhutemperatuuriks mõõdeti 16,7 kraadi ning veesoojuseks 14,6 kraadi.

Rannapäästeteenusega on hõlmatud Pirita, Stroomi, Harku, Kakumäe ja Pikakari rand. Päästekomandodes töötas kokku 33 päästjat ning kaheksa meditsiinitöötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles