ETV ja ER on teeninud eestlaste usalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Ruussaar
Ainar Ruussaar Foto: Postimees.ee

Hiljuti Turu-uuringute Asi korraldatud elanikkonna tele- ja raadioküsitlusest sel­gus, et Eesti Televisiooni usaldab 87% ja Eesti Raadiot 79% eestlastest. ETV-le ja Eesti Raadiole järgnevad usalduse poolest Eesti Pank, president ja piirivalve.

Ka mitte-eestlaste silmis on avalik-õiguslik ringhääling usaldusväärne, kuid veidi rohkem usal­davad nad Eesti Panka ja piiri­valvet. Eesti Raadiot usal­dab 67% ja ETVd 62% mitte-eestlas­test.



Mitte-eest­laste madalamad usaldusnäitajad ei tulene usaldamatusest, vaid hoiaku puudumisest – viien­dik mitte-eestlastest ei oska oma hinnangut Eesti Televisioonile ja Eesti Raadiole anda.


Eesti Televisiooni juhatuse esimehe Ainar Ruus­saare sõnul toob sel­line usaldusväärsus kaasa ka tohutu vastutuse. «Usaldusväärset mainet on kerge rikkuda, seepärast peame saateid tehes ja teemasid ning allikaid valides hoidma lati kõrgel ja lähtuma alati heast ajakirjandustavast,» ütleb Ruussaar.



Eesti Raadio juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul annab suur usaldus avalik-õigusliku ringhäälingu vastu meile aimu sellest, et ajakirjanikud, toimetajad ja saatejuhid on teinud oma tööd igati professionaalselt. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles